Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Akik állatokon tesztelt...

Akik állatokon tesztelt kozmetikai termékeket vesznek, azok miért teszik szerintetek?

Figyelt kérdés

Van egy csomó ismerősöm, aki állatbarát, mégis olyan márkák kozmetikumait veszi, amik állatkísérleteket végeznek.

Én is használtam ilyen termékeket, mert azt hittem hogy az "EU-ban betiltották a kozmetikai célú állatkísérleteket" szöveg azt jelenti, hogy bármi kozmetikum amit idehaza vásárolok, az akkor nem tesztelt ilyen módon.

Amikor megtudtam, hogy ez mekkora tévedés, akkor még elhasználtam a meglevő termékeket, és azóta csak cruelty free kozmetikumokat veszek.

De nekem az a furcsa, hogy vannak elvileg állatbarát ismerőseim akik meg tudnak erről, hogy állatkísérleteket végeznek a cégek, és mégis megveszik a terméküket...

Még az élelmiszerekre azt mondják, hogy "szükséges", de a kozmetikumoknál ezzel egyáltalán nem védhető a dolog.

A szőrmét a legtöbben elítélik, mert fölösleges, de akkor miért veszik meg a sminket, kencét ami sok állat fölösleges szenvedését okozza?

Miért nem alapvető és gyakori, hogy ezt elítéljük, nem vásároljuk meg?

Ez miért lehet szerintetek?

2020. okt. 2. 14:21
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:

Ugyanezt az oldalt linkelted be önmagába. :)

Pedig tényleg érdekelt volna... no mindegy. :)

2020. nov. 10. 07:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!