Akik állatokon tesztelt kozmetikai termékeket vesznek, azok miért teszik szerintetek?
Van egy csomó ismerősöm, aki állatbarát, mégis olyan márkák kozmetikumait veszi, amik állatkísérleteket végeznek.
Én is használtam ilyen termékeket, mert azt hittem hogy az "EU-ban betiltották a kozmetikai célú állatkísérleteket" szöveg azt jelenti, hogy bármi kozmetikum amit idehaza vásárolok, az akkor nem tesztelt ilyen módon.
Amikor megtudtam, hogy ez mekkora tévedés, akkor még elhasználtam a meglevő termékeket, és azóta csak cruelty free kozmetikumokat veszek.
De nekem az a furcsa, hogy vannak elvileg állatbarát ismerőseim akik meg tudnak erről, hogy állatkísérleteket végeznek a cégek, és mégis megveszik a terméküket...
Még az élelmiszerekre azt mondják, hogy "szükséges", de a kozmetikumoknál ezzel egyáltalán nem védhető a dolog.
A szőrmét a legtöbben elítélik, mert fölösleges, de akkor miért veszik meg a sminket, kencét ami sok állat fölösleges szenvedését okozza?
Miért nem alapvető és gyakori, hogy ezt elítéljük, nem vásároljuk meg?
Ez miért lehet szerintetek?
Kifejezetten problémás a bőröm. Én se személyeskedtem veled, kérlek te se tedd.
Ki az a "ti"?
Hol láttál szélsőséget?
Okostelefont használtan 5 évente, ruhát meg sok évente veszek, igyekszem etikus forrásból beszerezni vagy turizni. :)
Én azért veszek l'oreal terméket, mert sajnos minden más borotvahabtól és arcszesztől begyullad az arcbőröm. Ez sem tökéletes, mert tolnom kell utána hidratálót, de nem fog hetekre viszketni, foszlani, stb.
Pont ezért félek újat is kipróbálni, mert nálam nagyon durva reakciót váltott ki, amikor újat próbáltam és ilyenkor egy hétig sehova sem tudok menni, olyan állapotba kerül az arcom.
A l'oreal bevált. Sajnálom az esőerdőket, a rabszolgaként tartott gyerekmunkásokat és használnék mást is, de eddig nem váltak be. A dm termékek sem.
A másik kommentelőnek se sikerült megválaszolnia, hogy hol voltam szélsőséges, vagy ahogy te fogalmazol: idegesítő,szóismétlő, magamat tökéletesnek beállító....
Megmutatnád, kérlek?
Mi semmit, csak "látogatóban" láttam ilyet egy másik állatházban. Ha jól emlékszem, akkor a fogorvosi tanszéken, és ha jól tudom (nem láttam), akkor az fogorvosi implant cuccokat/fémek/anyagok hatását vizsgálják (pl. beültetik csontba).
Nem tudom, hogy milyen életük van/volt. Nyilván elég szigorú szabályoknak kell megfelelni minden magasabb szintű állatházban és a kísérletes munkát is mindig az érvényes etikai szabályoknak megfelelően kell elvégezni (optimális számú állatot felhasználva, legkevesebb fájdalmat okozva).
Tudom, nehéz megérteni ezt a jellegű munkát, pedig sokan végzik, lelkiismerettel. Egyelőre nem állnak széleskörűen rendelkezésre olyan technológiák, amelyek az állatkísérleteket teljes mértékig kiválthatnák. Nem tartom helyesnek a kozmetikai célú kísérletek, de a gyógyászati és kutatási célút elfogadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!