Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Akik állatokon tesztelt...

Akik állatokon tesztelt kozmetikai termékeket vesznek, azok miért teszik szerintetek?

Figyelt kérdés

Van egy csomó ismerősöm, aki állatbarát, mégis olyan márkák kozmetikumait veszi, amik állatkísérleteket végeznek.

Én is használtam ilyen termékeket, mert azt hittem hogy az "EU-ban betiltották a kozmetikai célú állatkísérleteket" szöveg azt jelenti, hogy bármi kozmetikum amit idehaza vásárolok, az akkor nem tesztelt ilyen módon.

Amikor megtudtam, hogy ez mekkora tévedés, akkor még elhasználtam a meglevő termékeket, és azóta csak cruelty free kozmetikumokat veszek.

De nekem az a furcsa, hogy vannak elvileg állatbarát ismerőseim akik meg tudnak erről, hogy állatkísérleteket végeznek a cégek, és mégis megveszik a terméküket...

Még az élelmiszerekre azt mondják, hogy "szükséges", de a kozmetikumoknál ezzel egyáltalán nem védhető a dolog.

A szőrmét a legtöbben elítélik, mert fölösleges, de akkor miért veszik meg a sminket, kencét ami sok állat fölösleges szenvedését okozza?

Miért nem alapvető és gyakori, hogy ezt elítéljük, nem vásároljuk meg?

Ez miért lehet szerintetek?

2020. okt. 2. 14:21
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
54%
Mert senki nem tökéletes? És hiába írod, hogy egy cruelty free kozmetikum ugyanúgy használ, mert ez baromira nem igaz. Akinek problémás a bőre az tudni fogja miről beszélek. Ha neked nem az, adj hálát az égnek, tök jó hogy ennyire makulátlan lehet a kis lelkiismereted hogy minden kozmetikai terméked kísérletmentes. De ettől még neked nincs jogod elvárni hogy mindenki csak olyat vegyen. Vehetnék én a patikai cuccom helyett egy rakat arcápolónak csúfolt sza rt a bodyshopban vagy yamuna szappant a dmből de akkor meg az én bőröm ég le. Vagy például a deom is Nivea, mert csak az az egy vált be. Pedig hidd el próbáltam egy rakat cf deot és egyik se használt rendesen így visszatértem rá és őszintén szólva magasról lesz.rom hogy nektek az nem kísérletmentes mert kínában muszáj tesztelniük. Pont az ilyen szélsőséges megnyilvánulások miatt vagytok olyan ellenszenvesek. Ha valakinek van pár terméke ami nem cf akkor már rögtön nekiestek, hogy mégis mit képzel magáról hogy állatok szenvedését okozza. Mintha neked amúgy nem lenne okostelefonod, meg sosem vásárolsz plázában ruhát amit egy 10 éves gyerek varrt neked össze.
2020. okt. 2. 16:04
 22/31 A kérdező kommentje:

Kifejezetten problémás a bőröm. Én se személyeskedtem veled, kérlek te se tedd.

Ki az a "ti"?

Hol láttál szélsőséget?

Okostelefont használtan 5 évente, ruhát meg sok évente veszek, igyekszem etikus forrásból beszerezni vagy turizni. :)

2020. okt. 2. 16:08
 23/31 anonim ***** válasza:
48%

Én azért veszek l'oreal terméket, mert sajnos minden más borotvahabtól és arcszesztől begyullad az arcbőröm. Ez sem tökéletes, mert tolnom kell utána hidratálót, de nem fog hetekre viszketni, foszlani, stb.

Pont ezért félek újat is kipróbálni, mert nálam nagyon durva reakciót váltott ki, amikor újat próbáltam és ilyenkor egy hétig sehova sem tudok menni, olyan állapotba kerül az arcom.

A l'oreal bevált. Sajnálom az esőerdőket, a rabszolgaként tartott gyerekmunkásokat és használnék mást is, de eddig nem váltak be. A dm termékek sem.

2020. okt. 2. 19:05
 24/31 anonim ***** válasza:
#17 vagyok kérdező köszi a választ.
2020. okt. 4. 11:26
 25/31 anonim ***** válasza:
48%
Leszarom hogy mit csinálsz.mert nem érdekel,és valószínű hogy senkit nem fogsz megtéríteni az idegesítő,szóismétlő, magadat tökéletesnek beállító stílusoddal!
2020. okt. 7. 21:19
 26/31 A kérdező kommentje:

A másik kommentelőnek se sikerült megválaszolnia, hogy hol voltam szélsőséges, vagy ahogy te fogalmazol: idegesítő,szóismétlő, magamat tökéletesnek beállító....

Megmutatnád, kérlek?

2020. okt. 8. 08:25
 27/31 anonim ***** válasza:
0%
19, a kísérleti disznóval miket csináltatok a laborban ? Milyen élete van ezeknek az állatoknak ?
2020. okt. 21. 21:13
 28/31 anonim ***** válasza:
82%

Mi semmit, csak "látogatóban" láttam ilyet egy másik állatházban. Ha jól emlékszem, akkor a fogorvosi tanszéken, és ha jól tudom (nem láttam), akkor az fogorvosi implant cuccokat/fémek/anyagok hatását vizsgálják (pl. beültetik csontba).

Nem tudom, hogy milyen életük van/volt. Nyilván elég szigorú szabályoknak kell megfelelni minden magasabb szintű állatházban és a kísérletes munkát is mindig az érvényes etikai szabályoknak megfelelően kell elvégezni (optimális számú állatot felhasználva, legkevesebb fájdalmat okozva).

Tudom, nehéz megérteni ezt a jellegű munkát, pedig sokan végzik, lelkiismerettel. Egyelőre nem állnak széleskörűen rendelkezésre olyan technológiák, amelyek az állatkísérleteket teljes mértékig kiválthatnák. Nem tartom helyesnek a kozmetikai célú kísérletek, de a gyógyászati és kutatási célút elfogadom.

2020. okt. 22. 18:03
 29/31 anonim ***** válasza:
76%
Őszinte leszek. Kb 1 éve tudtam meg h mit jelent az állatokon tesztelt dolog, stb. Szóval nálam a hiányos ismeret volt a ludas. Én nem bántom az állatokat, szeretem őket, de bevallom én az alapján vásárolok kozmetikumot h mennyire válik be az adott termék. És pont. Használok olyat is ami állatkísérletektől mentes, de olyat is ami nem. Ez van.
2020. nov. 9. 16:05
 30/31 anonim ***** válasza:
2020. nov. 9. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!