Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Akik állatokon tesztelt...

Akik állatokon tesztelt kozmetikai termékeket vesznek, azok miért teszik szerintetek?

Figyelt kérdés

Van egy csomó ismerősöm, aki állatbarát, mégis olyan márkák kozmetikumait veszi, amik állatkísérleteket végeznek.

Én is használtam ilyen termékeket, mert azt hittem hogy az "EU-ban betiltották a kozmetikai célú állatkísérleteket" szöveg azt jelenti, hogy bármi kozmetikum amit idehaza vásárolok, az akkor nem tesztelt ilyen módon.

Amikor megtudtam, hogy ez mekkora tévedés, akkor még elhasználtam a meglevő termékeket, és azóta csak cruelty free kozmetikumokat veszek.

De nekem az a furcsa, hogy vannak elvileg állatbarát ismerőseim akik meg tudnak erről, hogy állatkísérleteket végeznek a cégek, és mégis megveszik a terméküket...

Még az élelmiszerekre azt mondják, hogy "szükséges", de a kozmetikumoknál ezzel egyáltalán nem védhető a dolog.

A szőrmét a legtöbben elítélik, mert fölösleges, de akkor miért veszik meg a sminket, kencét ami sok állat fölösleges szenvedését okozza?

Miért nem alapvető és gyakori, hogy ezt elítéljük, nem vásároljuk meg?

Ez miért lehet szerintetek?

2020. okt. 2. 14:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%
Mert ragaszkodnak egy adott márkához, termékhez. Én például vegán (tudom, így nem hívhatom magam vegánnak) vagyok, de CF termékek közül nem találtam olyan szájvizet, ami hasonlóan hatékony, mint a Listerine, így kivételt teszek ennél a terméknél.
2020. okt. 2. 15:10
 12/31 A kérdező kommentje:

A DM és a Rossmann sajátmárkás termékeit például nem tesztelik állatokon, és nagyon olcsóak.

Nem csak az állatkísérlet és az élő embereken végzett emberkísérlet létezik... :)

2020. okt. 2. 15:12
 13/31 anonim ***** válasza:
65%
Honnan kéne tudni, hogy melyik tesztel állatokon és melyik nem? Ha nagy betűkkel rá lenne írva, biztos nem venném meg.
2020. okt. 2. 15:32
 14/31 A kérdező kommentje:

A legtöbb cruelty free terméken feltüntetik, hogy az. :)

Amúgy ez lehet hogy segít: [link]

2020. okt. 2. 15:35
 15/31 anonim ***** válasza:
46%
Inkább olyat vennétek ami nincs tesztelve és lehet ti vakultok meg mondjuk egy szempilla spiráltól ?
2020. okt. 2. 15:35
 16/31 A kérdező kommentje:

Az, hogy nem tesztelték állatokon, nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem tesztelték. Sőt, ma már sokkal megbízhatóbb tesztelési módszerek is léteznék, van ország ahol már nem is elegendő az állatkísérlet ahhoz, hogy biztonságosnak tekintsék a terméket.

2020. okt. 2. 15:40
 17/31 anonim ***** válasza:
58%

Azokat a termékeket ígyis úgyis tesztelik az állatokon. Most azon,hogy a többmilliárd legyártott termék közül én is leveszek egyet a polcról,már nem múlik. És olyat akarok használni,ami beválik,ami nálam ha a garnier sampon,akkor azt veszem meg. Ígyis olyan nehéz bizonyos termékekből megtalálni a megfelelőt. Ettől függetlenül nagyon tudom szeretni az állatokat,képes voltam nemrég megsiratni a pókot ami elpusztult a kertünkben:(

Kicsit off: amúgy bocsi a tudatlanságomért,de még nem olvastam utána soha,pontosan mit csinálnak egy állattal pl egy sampon tesztelésénél?

2020. okt. 2. 15:47
 18/31 A kérdező kommentje:

"Azokat a termékeket ígyis úgyis tesztelik az állatokon."

A cruelty free termékeket nem, azoknak ez a lényege.

"pontosan mit csinálnak egy állattal pl egy sampon tesztelésénél?"

Különböző testrészeken és testnyílásokon nézik, hogy milyen reakciót vált ki az anyag miután érintkezett a szövetekkel.

2020. okt. 2. 15:51
 19/31 anonim ***** válasza:
50%

Én állatbarátnak tartom magam, befogadott, mentett háziállatom van, támogatom a menhelyeket (pénz, önkéntes munka), emellett pár évig alapkutatásokat végző laborban dolgoztam, ahol egereken kísérleteztünk. A szükséges rossz, erre ezt tudom mondani. Nem, nem sajnáltam őket, pedig nemcsak a felhasználásuk, de a gondozásuk is feladatom volt. Valószínűleg nem volt kiemelkedő társadalmi haszna, azonban így tudunk vizsgálni sok mindent jelenleg. Láttam mondjuk kísérleti állatként disznót is, patkányt is, muslincát is...

Ez amúgy nagyon visszás témakör, nem lehet fekete vagy fehér, kerülni kell mindkét végletet.

2020. okt. 2. 16:00
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

19es vagyok, lemaradt

Én pl mind tisztítószerek, mind smink stb terén törekszem az öko, natúr, kézműves termékek megvételére.

Nem szoktam nézni, hogy egy adott márka tesztel e állaton.

2020. okt. 2. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!