Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Csak szerintem félrevezető a...

Csak szerintem félrevezető a "sebezhető" állatvédelmi státusz?

Figyelt kérdés

Sokat olvasok állatokról a wikipédián. Ugye az állatokat természetvédelmi státuszokba kategorizálják a fenyegetettségüktől függően. Szerény véleményem szerint a "sebezhető" titulus eléggé félrevezető laikus ember számára. Ez körülbelül egy átlag ember számára annyit jelent, hogy az állatot meg lehet sebesíteni, ha van rá az illetőnek indoka. Legyen ez például vagyonvédelem/lakóhelyvédelem/testi épség megóvása. Tehát mintha jogot adna az embereknek arra, higy az állatot megsebesítsék. Pedig a a "sebezhető" fogalma úgy szól, hogy emberi beavatkozás nélkül valószínűleg kihal az adott állatfaj. Tehát azért sebezhető, mert abban a tekintetben sebezhetőek, hogy valószínűleg kipusztulnak, ha nem teszünk valamit az érdekükben.

Csak szerintem kellene egy petíciót indítani annak érdekében, hogy ne ilyen félfeérhetően fogalmazzák meg a természetvédeomi státuszukat?

#állat #sebezhetőség #Természetvédelmi státusz #Kategóriai besorolás
2020. júl. 23. 02:34
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
10-es, neked jó sok életed lehet, ha ide jársz leugatni másokat. Főleg úgy, hogy ez egy tök anonim oldal, ahol a személyeskedésnek semmi értelme. De aa stílusodból adódóan egy megkeseredett ember lehetsz, aki nagyobb érdemet soha nem ért el az életben, és ebben leli örömét. Az egyetlen aki kínos, az jelenleg te vagy. Nincs benned semmi méltóság.
2020. aug. 15. 18:39
 12/13 Salx Narval ***** válasza:
42%
Ha finomabban utaltam volna a magyarázkodásodra nem biztos, hogy megérted. Akinek ennyire gyenge a szövegértése mint a tiéd ott a burkolt célozgatásnak nincs értelme. Tudod méltóság abban nincs aki annyira alábecsüli az embertársai értelmi szintjét mint te, feltételezve róluk, hogy nem értenek meg egy egyértelmű rendeletet. Érdekes módon rajtad kívül mindenki értette az olvasatot, ezen azért érdemes lenne elgondolkodnod. Részemről ezzel lezártnak tekintem ezt az értelmetlen szóváltást.
2020. aug. 16. 02:53
 13/13 A kérdező kommentje:
Mikor kiirtam a kérdést 2.34 volt az idő, és eléggé ittas voltam. Az, hogy te mit hogyan értelmezel, a te dolgod. De ne csodálkozz, ha tartós kapcsolatod/barátságod/munkahelyed nem lesz ha ilyen együgyű de mégis lekezelő stílussal beszélsz emberekkel. Részemről én is lezártnak tekintem. Sőt, már rég lezártam volna, ha nem jössz ide leugatni.
2020. aug. 16. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!