Mit gondoltok arról, amikor filmek kedvéért ölnek meg állatokat?
Ma már kevésbé jellemző, de még előfordulhat.
Miért rosszabb ez, mintha azért tennék, hogy megyék, vagy más ipari célra használják a részeit?
Én úgy gondolom, hogy egy filmalkotás elkészítése magasztosabb cél, mintha egyszerűen elfogyasztanánk az adott állatot.
A CGI vagy egy mű tetem pedig soha nem fogja pótolni az igazit. Ráadásul az sem kizárt, hogy utána még lehet majd másra is használni.
Az indul a bakterházban elviekben tényleg elpusztult Sanyi, a ló.
Szerintem ma már olyan fejlettségű a CGI meg a többi technika, hogy laikusként meg nem mondod, hogy kamu vagy igazi, és miért kéne olyan hiteles állattetemnek lennie, amikor maximum csak dekorációnak kell?
Meg kérdés alapján nem világos, hogy te hogyan érted a hulla felhasználását.
Megölni csak azért, hogy ott legyen? Abszolút elítélem, egy állat leölésének akkor van haszna, ha elfogyasztjuk, vagy már olyan szinten szenvedett az állat, hogy jobb neki nem lenni többé.
Az hogy már elpusztult állatok tetemét használják fel, egyszerűen meg nem praktikus. Egy-egy jelent többször, több napon keresztül is felvételre kerülhet, addig a tetem jelenléte marha kényelmetlen és egészségügyileg is veszélyes. Jut eszembe, ez minden esetben fenn áll.
Úgyhogy nem vagyok hardcore állatvédő, de ez az ami abszolút felesleges és embertelen dolog lenne. A filmkészítés ma már egyáltalán nem is olyan magasztos dolog, hogy ezért bármilyen állatnak is el kéne pusztulnia.
Szerintem nem ölnek állatokat a filmek kedvéért. Legalábbis ha nagysikerre törő pop filmeket készítenek.
Még a Harry Potter végén is kiírták, hogy a film készítése során Nem sérültek meg sárkányok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!