Nem kellene rasszizmusnak minősíteni azt hogy ha valaki az állatokat az emberek felett valónak tartja tehát azt mondja hogy az emberek rosszak mind alapvetően, az állatok pedig jók?
Engem is zavarnak az állatokat az emberek fölé helyezők, közülük rengeteg a szorongó, valóban aluliskolázott, életben sikertelen ember.
Igen, ez a viselkedés elítélendő erkölcsileg szerintem is, szerencsére törvényileg is más besorolásba esnek az állatok és az emberek.
Hülyének lenni szabad.
Nem látom, hogy ez a probléma ekkora méreteket öltene, én csak nagyon kevés ilyennel találkoztam. Az emberek nagyrésze a körülményekre tekintettel formál véleményt, márpedig vannak olyan körülmények melyekben az adott embert kevesebbe nézem, mint egy állatot, de ez nem a norma, és ez nem jelenti azt, hogy kevésre venném az embereket. Az ilyen példák általában akkor szoktak feljönni, amikor rossz emberekről beszélünk. Szélmalomharcot vívsz.
Amúgy meg a rasszizmus fogalmát tényleg jó lenne megtanulni. Az, hogy nincs az általad vázolt jelenségre külön szó, nem jelenti azt, hogy bármi mást használhatsz rá, amit viszont jelent, hogy az általad vázolt jelenség, még annyira sem elterjedt, hogy saját neve legyen.
Sokan vannak amúgy értelmisérült emberekkel is így, azt hiszik, hogy aki nem képes döntést hozni, mérlegelni, átlátni a helyzetet, gondolkozni, az nem képes rosszra sem, pedig ez marhaság, a képesség hiánya miatt tett jó(pl kutyáknál az emberszeretet bármit tesz a gazdi) nem egyenlő azzal, mintha át tudná gondolni és a rosszak ellenére szeretni.
Elvakult állatvédő van itt is, aki döntésképtelen állatokat többre tart az embereknél..
Megnézném a fejét, ha az állatok emberi értelmet kapnának és halomra ölnék az embereket, meg közülük a gyengébbeket, mennyire lenne oda értük.
Van ilyen film is, majmok bolygója, már nem cuki csimpánzocska, ha képes gondolkozni, bármilyen aranyos is a külseje. Kutyákkal ugyanez lenne.
Az állatok nem képesek gondolkozni, nem képesek értelmezni, ezért kevesebb rosszra is képesek, de ez nem pozitív tulajdonság, ugyanis nem a saját döntésük a viselkedésük.
Egyébként hálistennek állattartásra figyelni már tényleg divat, ahogy az emberek a saját és állataik egészségével is egyre tudatosabban foglalkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!