El akarják venni a kutyánkat! Annyira szörnyű és igazságtalan ez az egész! Mit tegyek?
A kutya oltási kiskönyvében van csak beírva első tulajdonosként az előző tulaj neve, azóta az állatorvosunk második tulajdonosként beírta az én nevemet is + chipet adott a kutyának a nevemmel. (De mint mondtam sajnos a chip nem egyenértékű a tulajdonjoggal.)
Ezen kívül semmilyen papíron nem szerepel az előző tulaj neve, a "tenyésztővel" ő sem kötött adásvételit, se semmi dokumentum nem született az egészről, ő is ugyanúgy ingyen hozta el a kutyust...Ha kívülálló lennék el sem hinném, hogy van ilyen, de sajnos vannak ilyen szánalmas, hazug emberek, akinek mit sem számít egy állat sorsa, hogy ide-oda dobálóznak vele, és ez nagyon szomorú! :( Ha bírósági peres út lesz belőle, hát legyen! Nem adom fel! Harcolni fogok a végsőkig! Ha kell, ahogy a többiek is tanácsolták, ügyvédet fogadok. Köszönöm a biztatásokat mindenkitől!
Csak én látom úgy a dolgot, hogy az előző tulajnak kellett valaki, aki bechipezteti meg beoltatja a kutyáját, aztán hoci vissza?
Kérdező! Ha a kutya vételéről/ajándékozásáról semmilyen, de tényleg semmilyen papír nincs, akkor keresd fel a „tenyésztőt” és írass vele egyet, persze ez az ő jófejségén is múlik. Legyen az adásvételi vagy bármi ami téged igazol. Állatorvos még lehet tudna valami megoldást a problémádra, nem tudom pontosan hogy működik a dolog, de lehet módosítani az elsődleges gazda kibenlétét.
Szurkolok neked!
Ha nincs papírja erről a próbaidőről akkor aztán mondhatja.
Ha ezeket chaten vagy e-mailben beszéltétek mindenképp nyomtasd ki, vagy ha a telefon rögzítette, ha van bizonyíték hogy megbeszéléskor nem hangzott el semmi próbaidőről kb semmi esélye megnyerni pláne ha a tanyésztő szerint is visszaadta mindenféle "próbaidő" nélkül.
Nyugi, minden hülyeségre indíthat pert attól még nem jelenti hogy nyerni is tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!