El akarják venni a kutyánkat! Annyira szörnyű és igazságtalan ez az egész! Mit tegyek?
Én szurkolok nektek nagyon, ne add fel! Szerintem a tiétek kéne maradjon a kutya.
Én a tenyésztővel beszélnék mindenképp, ő tudja igazolni, hogy az előző tulajnak nem kellett a kutyus. A jogi kérdésekhez sajnos nem értek, de ha ő melletted áll pl, akkor szerintem nagyobb esélyed van. Szintén figyelnék rá (bár nem feltételezek ilyet, hogy ne lenne meg valami), hogy a kutya tartási körülményeibe ne tudjanak belekötni.
És mivel úgy látom perre kerül majd sor, mihamarabb beszélnék az ügyvédemmel, vagy ha nincs, keresnék egyet.
Én nem értem a sztorit... Milyen tenyésztő?
Keverék kutyának nincs tenyésztője.
Vagy akartatok vásárolni egy másik kutyát is? Hogy kapcsolódik ez ide?
Amúgy kinek a nevén van a szóbanforgó kutya?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Azt mondta az állatorvos, hogy sajnos a chip nem igazol tulajdonjogot, csak a beazonosítás miatt lényeges, ha elveszik a kutya.
Bocsánat, ha tévesen neveztem meg, lehet nem tenyésztő, csak az oltási kiskönyvben úgy szerepelt. Pontosabban szólva, arról van szó, akinél a kölyökkutya született.
Íratsz egy adásvételit a tenyésztővel a nevetekre. Ha hajlandó rá.
Egyébként, ha ügyvéd lépett be, ajánlom, keresd meg a neten Dr. Pozsonyi Anikót. Ő nagyon otthon van az ilyen kutyás ügyekben.
Na szedjük össze a dolgokat!
1. Van a nevetekre kiállított oltási könyv (ez viszont igazolja a tulajdonjogot), van chip, vannak állatorvosi számlák is.
Az előző gazda mivel tudja igazolni, hogy 3 hétig az ő tulajdona volt a kutya?
2. Vigye csak perre! Egyrészt nem fog eljutni a bíróságig az ügy (nevetséges), másrészt ha el is jut, akkor valamivel alá kell támasztania az állításait, amit nyilvánvalóan nem tud.
3. Az 1 hónapos "gondolkodási időről" hol a papír? Jha, hogy nem létezik az sem. :D
4. Nem fog tudni semmit kezdeni veletek, semmi nincs a kezében amivel bizonyítani vagy követelni tudna bármit is.
5. Fogadjatok egy ügyvédet, majd ők lerendezik egymás között!
Nyugi, ez az egész annyira nevetséges, hogy nem lesz belőle semmi!
Nem mellesleg szünet van a bíróságokon, nagyon feltételes módban HA el is jut oda az ügy, addigra még a mostaninál is kevesebb esélye lesz.
Csak rád akarnak ijeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!