Ha egyszer belebuktam egy webfejlesztői egyéni vállalkozásba, akkor az nem nekem való?
Ezt te érzed, hogy mennyire van kedved csinálni. Szinte minden vállalkozónak voltak nagyon mély pontjai. Aki igazán vállalkozó szellemű, az tanul belőle és ismét nekifut, aki pedig nem, az megy alkalmazottnak vagy más területet választ. Még ha valaki jó webfejlesztő is, nem biztos, hogy való neki a vállalkozás, mert azért a vállalkozásban sok dolgot össze kell hangolni. A szakmai fejlődés mellett tanulni, foglalkozni kell marketinggel, adózással, ügyfelekkel és ezt úgy, hogy legyen magánélet is, különben gyorsan ki lehet égni.
Fel kell mérni a konkurenciákat és ki kell dolgozni olyan árazást, hogy megérje csinálni és legyen viszonylagos passzív jövedelem, hogy ne csak ledolgozott órákért kapj pénzt. Utóbbi alatt azt értem, hogy pl. karbantartási díjat kitalálsz, ami folyamatos bevételt hoz nulla új ügyfél esetén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!