Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A Magyar Posta "jól van"?...

A Magyar Posta "jól van"? Magánál van? Júl.1-től 200 ft-ot emelnek az alap Vaterás csomagdíjakon.

Figyelt kérdés

Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy egy 935 ft-os csomagárról 1.135 ft-ra emeljenek - ez 20 %-os áremelés! nagyon durva :-(

Már így is sokszor drágább a postai díj, mint maga az eladandó dolog. A múltkor megvett tőlem valaki 600 ft-ért valamit és 935-öt fizetett a postaköltségért. Komolyan, ilyenkor határozottan sajnálom a vevőket - még akkor is, ha ki tudja fizetni, mert van pénze rá.

2019. jún. 20. 18:42
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Lengyelországban Varsó,Gdansk,Poznan,Krakkó-Katowice térségében akár már aznap kitud leveleket vagy csomagokat kézbesíteni a lengyel posta"

10-es, ez komoly??? Hú, hát ez nem semmi...

Én lassan már attól is hasraesek, hogy 10 feladott csomagból 10 célbaér már másnap, 1 napos időgarantáltként :D

2019. jún. 20. 21:13
 12/21 anonim ***** válasza:
16%

"Türelem emberek,pár év és nyílttá válik a belföldi csomagküldés.

Nem lehet állami monopólium majd ez a dolog,és akkor le fognak esni a szolgáltatások árai."

Csak szólok, hogy már évek óta nyílt a csomagküldési piac, még sincs olyan hülye cég, aki rokkantnyugdíjasunk vagyonára áhítozva akarna olcsóbban szolgáltatni. Apropó: a Posta rokkantsággal is tud munkát adni és akkor nem kell Vatera-bizniszmenként lődörögni, hanem lesz tisztes fizetés meg nyugdíjjárulék.

2019. jún. 20. 21:26
 13/21 A kérdező kommentje:

"Apropó: a Posta rokkantsággal is tud munkát adni és akkor nem kell Vatera-bizniszmenként lődörögni, hanem lesz tisztes fizetés meg nyugdíjjárulék."

Kössz, Il Professore, látom szépen megtanultad a leckét az államtól, ha valaki gyenge, akkor rúgjunk bele még egy nagyot, hogy az árokban kössön ki (lásd devizahitelesek, öngyilkos juhász, akinek elszedték az összes földjét, stb.).

Nem fogok erre a mondatodra semmit mondani, csak annyit:

NE ÍTÉLJ, HOGY NE ÍTÉLTESS!!

2019. jún. 20. 22:07
 14/21 anonim ***** válasza:

Vaterázni már rég nem éri meg. 8 éve még rendeltem onnan a gyerekeknek ruhát, aztán már jól felmentek az árak, de voltaképp azért, mert a Vatera is jól megemelte a költségeit. Aztán még a postaköltség. Én már nem rendelek onnan soha semmit, akkor inkább megéri elmenni egy bababörzére. Vagy a kínai kb. ugyanannyiba kerül, és kinövi meg leeszi, szóval nem is érdemes drágát venni.

Én őszintén csodálkozom, hogy van aki még ezzel foglalkozik, de pl. olyanokat szoktam látni, hogy használt bili meg cumi, de most komolyan?! Ki veszi meg ezeket?!

2019. jún. 20. 23:26
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Azért, mert olcsó dolgot akarsz eladni ne egyen a postás családja.

Értem.

2019. jún. 21. 06:24
 16/21 A kérdező kommentje:

15-ös, úgy látom, nem olvasol, csak "döfsz":

NEM A POSTÁS FOGJA MEGKAPNI A BÉRÉBEN A 20 % -os ÁREMELKEDÉST!!

És hadd ne legyek már én a szemét, amiért olcsón adok el valamit - mert ha drágán akarom eladni, akkor meg az a baj :D

Vagy szerinted az rendben van, hogy miközben a kormány és a KSH 3,7 %-os inflációt kommunikál, ezen közben egy ALAP szolgáltatást 20 %-al felemelnek?

Hogy a zöldségek, gyümölcsök ára 1-2 év alatt duplájára emelkedett?

Érdekes, a bérek valahogy nem így nőttek...

2019. jún. 21. 06:49
 17/21 A kérdező kommentje:

És nem az áremeleés a problémám, hanem a mértéke.

Amúgy idén már emelt egyszer a posta a leveleken is.

2019. jún. 21. 06:51
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Akinek arra van ereje, hogy hajnalban (amikor mások munkába készülnek) a gyakorira írjon panaszokat dolgozó emberek nyújtotta szolgáltatásokkal kapcsolatban meg 10 bekezdéses kifogásokat fogalmazzon meg az életéről, az dolgozni is tud, legalább szellemi munkakörben. Tipikus "magyar" rokkant, aki valószínűleg örül is annak, hogy betegsége melléktermékeként nem kell munkába állnia, de az ellátásról már panaszkodik.
2019. jún. 21. 12:43
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

# 12

Most azon vitatkozhatunk hogy milyen hazai csomagküldési rendszer. Oké nincs monopólium,de mégis monopolizálva van a posta és jellemzően őket próbálják meg mindenhol tolni.

Nem tudom van egyáltalán az országban pl DHL paket shop?

A magyar posta a környező országok postáihoz képest is lemaradt,ennek oka pedig nagyjából a hatékonyságot adó munkaerő nem megfelelő fizetése.

Adminisztratív dolgozóknak piacképes bért adnak,de azoknak akiken egyébként múlik a levél és küldemény szállítás azoknak nem piac képes a fizetése.

Most vezetik be scanner-t a kézbesítőknél,ami önmagában WTF 2019---van.

És egy meg nem magyarázható vízfejűség miatt azt gondolják hogy a hatékonyság úgy a legjobb ha egy darab logisztikai központban kezelik az ország összes küldeményét.

Hallottam már olyat hogy egy siófokon feladott levél siófoki címzettel megjárta Kaposvárt is és 3 nap alatt vitték ki.

Én már évek óta nem postázok.

Még egy levelet is inkább a DHL-el küldetek,mert másnapra megfog érkezni,lehet hogy drágább de az másnapra oda érkezik.

Finnországba feladott csomagomat 9kor átvette a futár,és másnap 17:30 kor jött az értesítés hogy Helsinkiben átvette a címzett..

Ennyit a Magyar Postáról.

2019. jún. 21. 17:02
 20/21 anonim ***** válasza:
De lehetne akár paket station vagy bármi más ahol levelet vagy csomagot tudsz feladni és átvenni mondjuk a DHL-el.
2019. jún. 21. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!