Hogyan kezdjek neki, milyen kérdéseket célszerű feltennem, adatokat elkérnem?
Kamumail úgy értette, hogy sokkal részletesebben kell ismerned a feladatodat.
1. milyen weboldal, milyen rendszer fut alatta, milyen szerveren, pontosan milyen változtatásokra lenne szükség? csak szöveges módosítás vagy frontend, esetleg backend?
2. mennyi idő van rá, és ezért mennyit hajlandó pénzben kifizetni? számlaigénye van-e?
Ha ezt meg tudod oldani úgy, hogy az meg is érje, utána jöhetnek a konkrét kérdések.
A feladatspecifikáció fixálása, idő és pénz fixálása, szerződés megírása. Hozzáférések elkérése, feladat megoldása, munka átadás, pénz átvétel.
Nagyjából ennyi, persze ez a feladat tükrében finomodhat vagy bonyolódhat is.
Köszönöm szépen! Nagyon hálás vagyok Drone007:)
Még annyi, hogy hozzáférések alatt pontosan miket kellene elkérnem?
Úgy értettem, hogy ha nem tudod, hogy mi a pontos feladat, akkor azt se tudod, hogy mit kell elkérni, ergó mi se tudunk benne tanácsot adni.
Azzal persze nen számoltam, hogy nulla a tudásod, és még azt se tudod, hogy mi az a "hozzáférés".
Ezek után javaslom, hogy első kérdésnek azt tedd fel a vevő felé, hogy nem e baj, hogy totál nem értesz a szakmához és rajta fogsz kísérletezni, vélhetően az éles rendszerén.
Kedves Kamumail
Mint fentebb is írtam, abszolút kezdőként lépnék a szakmába. Ergo más által létrehozott oldalba még nem nyúltam bele, sajátot már nem kevés alkalommal készítettem. Tudásom megkérdőjelezése jogos is meg nem is a részedről, tekintve hogy nem ismersz, munkáimat se láttad.
Azért jöttem ide és tettem fel a kérdéseket, hogy más, a szakmában tapasztaltabb emberektől segítséget kapjak jóindulatból, nem pedig "fikazódást és szardobálást". Ha építő válasszal nem tudsz szolgálni akkor megköszönném ha figyelmen kivűl hagynád a kérdésem.
Visszatérve a hozzáférésre, van fogalmam róla, tudom hogy én miket használtam eddig, de szeretnék normális - még ha az kezdő is - munkát végezni, és inkább előttetek tünjek hülyének mint a "vevő" előtt.
Köszönöm
A tanácskérés és az online kurzus két külön dolog. Ha ennyire nem vagy képben és itt akarod megtanulni az alapok alapjait, akkor azt szerintem ne éles munkavégzéssel tedd, mert pórul járhatsz. Én azt látom, higy iszonyúan nem vagy képben a dolgokkal és mégis munkát vállalsz. Mintha én autószerelést vállalnék. Láttam már pár dolgot meg csináltam is de távol állok attól, hogy magabiztosan másnak felelősséget tudjak vállalni. (mármint autószerelésben, a fejlesztésben még csak 10 éves tapasztalatom van)
Persze tudom, hogy nagyon kezdő vagy és a kezdőnek nagy az arca, idővel remélhetőleg majd fejlődsz és helyrerázódsz. Addig is, ha már nagyon sok melót csináltál magadnak, akkor a nagyon sok munkádhoz oldd meg a hosztingolást is, akkor kapsz majd elérhetőségeket és megtanulod, hogy miként is kell majd azokat kezelni.
U.I.: Ha segítséget kérnél abban, hogy tanulj, akkor egy szót nem szólna senki sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!