Hogyan adózik az, akinek csak kevés bevétele van pl. havi 20-30-50e Ft és nincs mellette más munkahelye? Legalábbis kezdetben ennyi, később majd lehet több. Milyen adózási formát lehet ilyenkor választani?
Azért ha ellenőrizni akarnak akkor nem hülyék ám akik ezt végzik. Ha azt látják, hogy nem havonta adsz el 10 darab akármilyen terméket, hanem félévente egyszerre 60 darabot, akkor megtudnak büntetni. Ne a rendszert akard kijátszani, hanem alkalmazkodj hozzá és hozd ki belőle a legtöbbet.
Ha meg nincs időd eleget foglalkozni a vállalkozással, akkor hagyd abba. Ez olyasmi mint a sport. Soha nem leszek profi, de mégcsak átlagosan jó sportoló se, ha heti fél órát vagyok hajlandó rászánni az edzésre meg úgy általában az egészre. Na, sikeres vállalkozó sem leszel ha nem fektetsz bele elég időt.
Írtad, hogy teljes munkaidős állást ne írjunk, mert kisebb gyerekeid vannak. Fel se tudnám sorolni hány nőt ismerek aki dolgozik annak ellenére, hogy gyerekei vannak. Ha beteg a gyerek az is megoldható, veszel ki szabadságot, rábízod a nagymamára, hívsz egy bébiszittert, ezeregy megoldás van rá, illetve reméljük nem betegek olyan gyakran. Az iskolai szünetre is van megoldás. Napközis táborok, szintén nagyszülők (ha élnek és foglalkoznak az unokákkal). Vagy keress olyan munkát ahol a nyár uborkaszezon és inkább ősszel/télen van hajtás.
Továbbá ha jelenleg is otthon vagy és csak egy kis kiegészítés kell a családi kasszába, azt miért nem teremti elő a férjed? A fizetés nagy részét elméletileg így is ő keresi, hát vállaljon több munkát, keressen új munkahelyet aztán máris meglesz a kis kiegészítés amire most szükség lenne. Ne a kifogásokat, meg a kiskapukat keresd hanem a megoldásokat.
Természetesen csinálhatja, hogy megkér egy hasonló tevékenységű katás vállalkozót, viszont ebben a formában ez sem lesz szabályos. Hisz akkor elég lenne ha én kiváltom az egyéni vállalkozóit, közben meg az egész család dolgozna és én számláznék.
Alkalmazni úgy tudom alkalmazhat egyéni vállalkozó is, de az már más tészta és az a kérdezőn nem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!