Hogyan adózik az, akinek csak kevés bevétele van pl. havi 20-30-50e Ft és nincs mellette más munkahelye? Legalábbis kezdetben ennyi, később majd lehet több. Milyen adózási formát lehet ilyenkor választani?
Be kellene látnia az embereknek, hogy a vállalkozáshoz nem elég az, hogy van időm, meg ötletem esetleg. Igenis kell hozzá egy bizonyos tőke, mert előfordulhat, hogy az elején veszteséges a működés (értsd több a kiadás mint a bevétel). És a vállalkozások nagy része ilyen, nem lehet rögtön egymilliós havi bevétellel indulni. Be kell fektetni a vállalkozásba, hogy pénzt hozhasson és jelen esetben az adók/járulékok számítanak befektetésnek.
Amúgy ha okosan csinálod a katát, akkor főállás nélkül sem kell kifizetni az 50 ezret, de ez már más tészta.
El kell menni dolgozni, összegyűjteni egy kis pluszt, amit bele tudsz fektetni a vállalkozásba. Amint beindul vissza fogja hozni ezt a kis befektetést a vállalkozást és máris pluszban vagy. Azt kell megérteni, hogy nulla befektetéssel nagyon nehéz pluszt csinálni, pláne úgy, ha nincs főállásod.
A nem kell az egész katát kifizetni úgy értettem, hogy el lehet menni "tanulni". Vannak iskolák, ahol havi hatezer forintos tandíj mellett nappali tagozatos diáknak minősülsz és akkor már csak a havi 25 ezres katát kell fizetned, ami így összesen havi 31 ezres kiadás az 50 helyett. De ilyet nem szabad csinálni, csak hallottam, hogy van ilyen :D
"1millió sohasem lesz, de nem is ez a lényeg, nekem elég lenne a kevés bevétel is"
Ne haragudj, nem leszólni akarom a mentalitásodat, de így ne kezdj bele egy vállalkozásba. Azért mondom, mert ebbe a hibába én is beleestem.
Lehet, hogy neked személy szerint elég a kevés bevétel is (bár hosszú távon ezt kétlem), de a vállalkozásodnak NEM ELÉG, mert likvid tartalékot kell képezni benne, ráadásul muszáj növekedési pályára állítani, különben előbb-utóbb becsődöl. A növekedéshez pedig egyre nagyobb bevételekre van szükség.
NE gondolkodj kicsiben, mert úgy nem lehet (sikeresen) vállalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!