Hogy keressek befektetőt informatikai vállalkozáshoz?
A lényeg: van egy kb 50%-ban kész alkalmazásom (software), aminek a befejezéséhez kb 3 hónapnyi munka szükséges még. Ha elkészül, el lehet kezdeni értékesíteni, és majd akkor kiderül, hogy valóban mekkora lesz a kereslet.
A fennmaradó munka, marketing, kezdeti üzemeltetési költésgek fedezésére keresek támogatót. Kélcsént, hitelt felvenni, házat, kocsit eladni nem szeretnék, a pályázatok, úgy hallottam, esélytelenek, szóvalinkább hajlandó lennék a remélt hasznon osztozni valakivel.
Tehát a kérdés, hol lehet angyal befektetőket találni?
Előre is köszönöm a tippeket.
(ui: nem a gyakori-tól remélem a megváltást, ezzel párhuzamosan nyilván magam is körülnéztem, és nézek, de hátha valakinek van okos ötlete :) )
"szóvalinkább hajlandó lennék a remélt hasznon osztozni valakivel."
És ha nincs haszon?? Akkor bukta a pénzét?
Te nem akarsz Kölcsönt/hitelt felvenni erre, kocsit eladni, magyarul nem kockáztatsz, de mástól reméled, hogy kockáztat? Mi a fedezet?
Mert nyilván akkor a házat, kocsit nem adod fedezetként.
Bocs, hogy ezt mondom, de tudod, a vállalkozót - többek között - az különbözteti meg az alkalmazottól, hogy mer kockáztatni.
Ahogy mondod. Egy vállalkozót keresek, aki mer kockáztatni. Én nem vállalkozó vagyok, hanem egy ötletgazda és megvalósító.
Garancia pedig nincs. Ez az a fajta befektetés, amit vagy be buksz, vagy keresel vele. Van ilyen, mi ebben a meglepő?
Miért biztos, hogy senki nem fektet be illetve, hogy ilyen-olyan megállapodást köt? Egy startup általában pont így alakul meg, valaki hozza az ötletet, valaki a pénzt vagy a kapcsolatot.
A befektetések egy része szinte szerencsejáték (mint egy sport fogadás), befektetsz 10-20-100 cégbe, és ha 1-2 bejön, akkor már jól jársz.
100 cégbe befektetsz 1-1-1-1milliót, ha egynek kéne kitermelnie a másik 99 veszteségét is, akkor 10 000% felett kellene teljesítenie VS a valós világban 6-7% nyereség már jó befektetésnek minősül.
Azt legalább elárulod, hogy milyen szoftvert fejlesztesz?
Mit fog tudni, ha elkészül, mi a célja, vagy ez is titoknak minősül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!