Bérjellegű támogatás vállalkozáshoz, havi 149000 bruttó, megéri igénybe venni?
VEKOP 8.1.1-15 -ös program, munkaügyi nyújtaná.
Arra gondoltam hogy egyéni vállalkozást nyitnék, majd kertimunkákat, háztáji munkákat vállalnék, vagy ingatlant adnék ki albérletbe.
A fenntartási kötelezettségről és a kötelező bevételeket még nem tudom.
Arra lennék kíváncsi hogyha ki sem mozdulok otthonról akkor a bruttó 149 támogatásból mennyi marad? Tehát ha 0 Ft- a bevétel.
Legolcsóbban KATA-s vállalkozást tudnál indítani, aminek havi 50 ezer ft az adója (+ iparűzési, stb.), de úgy van, ahogy írta az előző válaszoló: a munkaügyi központ sem hüle, csak úgy "puszira" nem adják oda, hanem bizonyos feltételei vannak.
Az egyik ilyen, hogy vállalkozói számlát kell nyitni, valós tevékenységet folytatni, stb.
Arra, hogy ingatlant adj ki albérletbe, nem fogják megadni, mert azt magánszemélyként is meg tudod csinálni - nem kell hozzá vállalkozás.
Ahogy az utolsó is mondja...
Emellett, életképes üzleti terv sem árt, ha van. a 0 bevételre nem adják meg a támogatást ingatlan bérbeadás meg eleve nem vállalkozáshoz kötött tevékenység, ahogy a kertészkedés sem feltétlen.
"Azzal azért óvatosan, hogy legolcsóbban KATÁS vállalkozást tud nyitni. Havi 50 ezer... én éves szinten nem fizetek ennyit, "
3-as, akkor gondolom nem főállású egyéni vállalkozó vagy, hanem pl. KFT-s. (Jó, igen, tudom, a KFT is lehet egyszemélyes)
Hármas vagyok. Valòban nem főállású ev vagyok. Én csak annyit mondtam, higy nem evidens az, hogy minimum 50 ezer legyen havonta. Nagyon sok (legális) adóoptimalizáló megoldás van. Ehhez csak megfelelő szakembert kell alkalmazni, vagy nem restellni utánajárni ezeknek.
Én kiszámoltam az ügyfeleimnek, hogy ha az én megoldásaimat használják, amit természetesen nem ingyen adok nekik, még akkor is jobban járnak, nem is kevéssel, mintha a sima hipát kifizetnék mondjuk katásként a 2*25 ezret.
Ezekért badarság pénzt kérni, mivel az alap probléma nem abban áll, hogy nem lennének máshol elérhetőek ezek az információk. Hanem abban, hogy eleve kompetencia nélkül vállalkoznak sokan kényszerből is akár. Sok ilyen pályázatot írtam már, sok vállalkozást indítottunk útjára, díjmentesen is akik 3-5 év után is életben maradtak. De amíg az emberek elhiszik, hogy a legegyszerűbb (kata) a legjobb és legolcsóbb, vagy hogy bárkinek érdemes vállalkozni, addig meg fog élni az a könyvelő is, aki az amúgy ingyenesen (pl. iparkamaránál, vállalkozásfejlesztési alapítványoknál, stb. szervezeteknél ) elérhető infokat pénzért akarja osztogatni, meg lehet megél az is , aki elhiszi, hogy egy vállalkozás hosszú távú működéséhez elegendő, ha mindent készen a könyvelőtől, meg különböző tanácsadóktól átveszünk egy az egyben.
Egy ideig biztos, de a komolyabb vállalkozáshoz, a fejlődéshez az adózás optimalizálása, meg a számvitel önmagában még édeskevés.
Egy ravasz könyvelő behozza az árát az tény. :-)
Kft-t nem akarok nyitni, nincs hozzá 3 millió törzstőkém.. :-(
Őszintén, arra kéne az egész hogy ellébecoljak még 6 hónapot amíg nem találok egy normális munkát, addig meg tanulnám a "vállalkozósdit".
Tehát abból ami jön támogatás maradjon is megélhetésre, tehát a 149-ből maradjon 100 az adókra, utánna a többit meg lekamupapírozni hogy papíron "működjön" a dolog.
Ennyi lenne a történet.
Nem fogod így megkapni.
Nem rossz indulatból, hanem tényleg így van. Nem erre és ezért találták ki. Pont erről beszélek, a komptenic kapcsán pl. kfthez sem kell 3 millió tőke alapból. 0-200.000 Ft-ból megvan egy kft, de esetedben még egy épkézláb üzleti terv hiányában is, öngyilkosság lenne létrehozni, mert a megszüntetés sokkal többe lenne a semmire.
Ezért kérdezősködök hogyha belevágok és nincs kötelező fenntartás akkor visszatudom-e adni könnyedén a vállalkozást.
Amúgy volt egy komplett pályázatom a kisdiverzre, de ott ugye 12 milliót kellett pályázni vissza nem térítendőbe. Teljesen saját kútfőből csináltam, kivéve a pénzügyi tervet.
De nagyobb összeg nélkül nem lenne rentábilis amit csinálni szeretnék ( háztáji munkák).
Írta valaki hogy 50 ezerből az egész éves fizetnivalója megvan. Nos ha havi 7000 Ft körül van csak a TB akkor évi 50-ből hogy van meg a fizetnivaló?
Jó ha működik és van valós bevétel lehet lelehet trükközni. De ha nincs bevétel, vagy nagyon minimális akkor szerintem nehezen jön ki bármi.
Ezért akarom hogy 6 hónapig úgymond kibővített munkanélkülin lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!