Bérjellegű támogatás vállalkozáshoz, havi 149000 bruttó, megéri igénybe venni?
VEKOP 8.1.1-15 -ös program, munkaügyi nyújtaná.
Arra gondoltam hogy egyéni vállalkozást nyitnék, majd kertimunkákat, háztáji munkákat vállalnék, vagy ingatlant adnék ki albérletbe.
A fenntartási kötelezettségről és a kötelező bevételeket még nem tudom.
Arra lennék kíváncsi hogyha ki sem mozdulok otthonról akkor a bruttó 149 támogatásból mennyi marad? Tehát ha 0 Ft- a bevétel.
A VEKOP pontosan szankciói és feltételei nem ismertek, nem találtam meg a neten.
A komolyabb munkaügyis pályázatok ahol milliókat adnak vissza nem térítendőbe igen az öngyilkosság nekem. De itt havibért adnának havi elbírálással.
Dehogynem ismertek:
Segédletek, támogatói határozat minta.
4.5.2 Kifizetési igénylés
A Szerződés … melléklete szerinti mérföldkövek elérését követő 10 napon belül kötelező szakmai beszámolót is tartalmazó kifizetési igénylést benyújtani.
A mérföldkövek között az ÁSZF … pontja szerint lehetséges kifizetési igénylést benyújtani.
A mérföldkövek között utófinanszírozású időközi kifizetési igénylés akkor nyújtható be, ha az igényelt támogatás meghaladja … forintot."
"A Projekt műszaki-szakmai tartalma
A Kedvezményezett a Projektet a … mellékletben meghatározott műszaki-szakmai tartalom szerint valósítja meg.
A műszaki-szakmai tartalom nem teljesítése esetén a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 1. mellékletének 65.4 pontjában szabályozottaknak megfelelően kell eljárni."
"A Projekt megvalósításának mérföldkövei, indikátorai és műszaki-szakmai eredményei
A Kedvezményezett a Projektet a … mellékletben meghatározott mérföldkövek szerint valósítja meg.
A Kedvezményezett a Projekt megvalósítása során a támogatást a …. mellékletben meghatározott indikátorok és műszaki-szakmai eredmények elérése érdekében jogosult és köteles felhasználni.
A Kedvezményezett az indikátorokat köteles teljesíteni. Az indikátorok nem teljesítése esetén a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 88. §-ban szabályozottaknak megfelelően kell eljárni."
Az ambíciót pont az nem adja, ki, hogy 0 bevételt és kockázatkerülést feltételezel. vállakozóként van hogy napi 16-18 órát kell aktívan tenned azér akomfort zónán kívül, hogy ez ne így legyen, mert ez hossazbb távon csak demoralizálni fog és roló lesz,.
Emellett nekem az sem áll össze, hogy "kertimunkákat, háztáji munkákat vállalnék, vagy ingatlant adnék ki albérletbe."
Ezek mind adószámmal is végezhető tevékenységek, felesleges rá a vállalkozás és ott valóban csak a bevétel után adózol. Plusz mellette ugyanúgy jogosult lehetsz az álláskeresési járadékra.
Az ingatlan kiadást meg megint nem értem, hogy akkor miért okozna gondot a 3 milliós támogatás + esetleg ha egyáltalán indokolt egyáltalán a 10 millió hitel, ha van ingatlan fedezet - vagy annak hiányában egy készfizető kezes aki legalább minimálbért keres - egy ambiciózus megalapozott üzleti leképzelésre?!
Ezek a meglévő "kompetenciák" önmagában szerintem nem alkalmasak életképes vállalkozás létrehozására nálad jelenleg, ezért is gondoltam, hogy az inkubátor programunkba be lehetne vonni, de ott meg most telt ház van hogy a szemlélet, módszerek, stb. fejlődjenek előbb. És csak utána kezdj a megvalósításba.
De ha nincs mellette más munkám akkor csak nem felesleges a vállalkozás, mondván így tudok magam után járulékot fizetni.
De amúgy is csak addig menne vállalkozás alatt amíg a munkaügyi fizetné.
Utánna adószámos magánszemélyként is futhatna nem?
A háztáji munkák komplett házi segítségnyújtást takarnának, a bevásárlás, takarítástól kezdve a fűnyíráson át az orvoshoz kísérésig minden.
Az ingatlan bérbeadásként nem a sajátomat adnám ki, hanem úgymond közvetítőcégként az elhagyatott házakat csinálnám meg lakhatóra, karbantartanám, cserébe hogy kiadhatom.
A diverzifikációs pályázatban pályáztam ugye sokmillióra de a kormány megszüntette.
Mert kellett volna gépjármű hogy kimenjek a helyszínre illetve profi gépek hogy haladni is tudjak. Itt 2-3 ezer négyzetméteres kertek vannak, pénzt meg ugyanannyit kapsz ha levágod 10 perc alatt egy millás kistraktorral mintha egész nap szopok egy teszkó gazdaságos kisgéppel.
De ahhoz hogy meg is érje kellettek volna a milliós gépek. Mert van rá kereslet ha olcsón csinálom. De ha olcsó vagyok minimális árréssel akkor rengetek munka kell. Rengeteg munka meg profi és drága géppel fér bele ami nem romlik el és időben is haladok vele.
De így hogy sehol nem adnak erre ennyi pénzt... így marad az hogy meghosszabbítom a munkanélkülit...
Mert pest megyében most sehol senki nem ad milliókat vállalkozásindításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!