A KATA-t 12-én kell befizetni, vagy 12-ig? Szóval ha már új hónapba vagyunk, akkor be is fizethetem (pl. most), vagy meg kell várni a 12-t?
*hónapban
És még egy kérdés. Iparűzési adót hogyan kell fizetni, ha év közben kezdtem el a tevékenységet (február). Már az első 25.000Ft-ot befizettem. A következőt már rendesen, szeptember 15-én kell, vagy mivel ez nem egy teljes év, így majd 2020 január 15-én?
Úgy tervezem, hogy minden hónapban 5-10 között küldöm el. Csak kicsit ez elbizonytalanított, hogy egyik oldalon "12-én" van írva, máshol meg "12-ig". Szóval akkor teljesen rendben van, ha ma már elutalom?
Az iparűzési adóról tudsz valamit? Év közben (február) lett meg a vállalkozás. Gondolom ilyenkor nem március 15 meg szeptember 15 a határidő. Az első részét már befizettem, az nem is lényeges, az utolsó viszont nem tudom, hogy szeptember 15 lesz, vagy ilyenkor január 15.
Na elküldtem, mert nem akarom a végére hagyni, mert ha ne adj' Isten a netbank valamiért nem működik, akkor máris késtem. Ide küldtem és így, ez így jó?
Bankszámlaszám: 10032000-01076349
Kedvezményezett neve: NAV kisadózó váll.tételes adója
Közlemény: (Adószámom)
Boocs, de Neked is azt javaslom, amit minden KATA-snak: keress egy jó könyvelőt, állapodj meg vele egy negyedéves - féléves díjban, hogy ezért cserébe bármikor tudjál kérdezni tőle, pl. ilyen dolgokat.
Hidd el nem akarok Neked rosszat, de a Gyakori - minden jószándékunk ellenére - NEM EGY HITELES FORRÁS!
A NAV-ot baromira nem fogja érdekelni, hogy ki mit mondott a Gyakorin - ha rossz választ kaptál és aszerint cselekszel, akkor bukta.
NAV ügyfélszolgálatán is igen segítőkészek, azt is megkérdezheted.
VÁLLALKOZÓKÉNT ADÓÜGYEKBEN NEM A GYAKORIRÓL TÁJÉKOZÓDUNK!
Hogy mennyire így van: a minap kérdezett valaki valamit - általában elég jól követem a változásokat, válaszoltam "legjobb" tudásom szerint, más is válaszolt, én állítottam, nincs igaza, a kérdező teljesen megkavarodott, 24 órán keresztül vittakoztunk, nem tudtuk, kinek van igaza, majd jött a hétfő, felhívtam a NAV-ot (a kérdező helyett!!) és kiderült, hogy tévedtem, nem jól tudom - úgfyhogy én is rohantam a könyvelőhöz bevallani :D
Jut eszembe, nem Te voltál az a kérdező is??? :D
Válaszoltak is. Leírom, hátha valaki tudni akarja, mert alig van erről infó a neten.
Ha előbb befizetem, akkor az nem gond, szóval így jó, hogy befizettem már. Az iparűzési adó pedig úgy van, ahogy gondoltam. Ha év közben nyit valaki vállalkozást, akkor a következő hónap 15. napja a határidő, aztán pedig január 15-én kell megint fizetni.
jó lesz az következő hónap 10-nek és január 10-nek.
Könyvelőtől írásban kaptál ilyen választ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!