SEGITSEG! 16%os kisvallalkozoi ado 1 fos vallalkozas eseteben eri meg leginkabb. Ha jol gondolom, a havi koltseg 0 FT es evente egyszer kell az adot befizetni jol gondolom?
Ez így kevés infó, tudni kéne, van-e mellette másik állás és milyen munkaidőben, mennyi a tervezett bevétel, kik lesznek a vevők (cég vagy magánszemély inkább) stb.
Itt van egy összefoglaló: [link]
Foallasban lennek vallalkozo,(amugy egyetemista vagyok de ez nem minosul ugye foallasnak), egyedul (egyeni ceg formaban), sajat magamnak fizetek csak bert, napi 8 orara bejelentve, vevok maganszemelyek.
Eves bevetel pl 8 Millio Ft 5 millio ft a kolsgeg (beszerzes pl) es 2,4 millio a berem. A havi koltseg hogyan alakul? A netes kalkulator kiad egy evre vonatkozoan a fenti adatok tukreben egy befizetendo adomennyiseget ami 480ezer ft. Most akkor ezt osszam szet 12 fele es kb ez a havi koltseg?Koszi a valaszt elore is!
Tudomásom szerint kisvállalkozói adózást csak már működő cég választhat:
"Milyen cégek választhatják a kisvállalati adót?
A kisvállalati adó alá történő jelentkezést megelőző évben az átlagos foglalkoztatotti létszám statisztikai átlaga nem haladta meg a 25 főt
A cég árbevétele az adóévet megelőzően az 500 millió forintot nem haladta meg, év közben alakult cég esetén az 500 millió forint időarányos részét
Utolsó, beszámolóval lezárt üzleti évében a mérlegfőösszege az 500 millió forintot nem haladta meg..."
Induló vállalkozás nem választhatja.. Ha nem jól tudom, javítson ki valaki.
Indulo vallalkozas is valaszthatja es egyeni vallalkozasbol egyeni cegge valo atalalulas eseten.
Aki tud segiteni kerem irjon majd :) Halasan koszonom elore is.
"3 nap mulva megyek konyvelohoz
06-06 20:43"
Mit mondott a könyvelő, mit javasolt? Lehetsz KIVA-s? (én még mindig úgy gondolom, hogy nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!