Ismertek olyan vállalkozót, aki a munkaerőhiány miatt szüntette meg a vállalkozásàt?
Én is ismerek. Egy ismerősömnek volt tervezőirodája, próbált engem is odacsábítani, de fizetni nem akart volna annyit mint amennyit most keresek.
Az ilyet nem is sajnálom, aki nem fizeti meg a mérnököt, nem akarja, az menjen is a süllyesztőbe.
Hát 2-es, most erre mit mondjak? Ahogy írtam, nem tudtunk megfizetni még egy embert (nem egyet amúgy, mert többre lett volna szükség), nem tudtunk annyit kérni a munkáért, hogy fenntartható legyen a kivitelezés. Így beláttuk, hogy egy seggel nem tudunk megülni több lovat, maradtunk annál, amihez értünk. Én alkalmazott vagyok egyébként, a konkurenciánál jobb fizetéssel.
Tehát a vállalkozás ezen ágának megszűnését, ahogy írtam is, nem csak és konkrétan a munkaerőhiány generálta, de közrejátszott benne. Másnak jól megy, nincs ezzel semmi gond. A tervezési oldal sikeres maradt, folyamatosan fejlődünk.
Nem munkaerőhiány van, hanem fizetéshiány, ami miatt nem találnak munkaerőt!
Az emberek kezdenek ráeszmélni arra, hogy nem érdemes minimálbérért egész nap gürizni és sokan szeretnének több időt a családjukkal tölteni.
"Nem munkaerőhiány van, hanem fizetéshiány, ami miatt nem találnak munkaerőt!"
Jó, akkor emeljük az ácsok fizetését nettó 800 000 forintra, amennyit Ausztriában keresnek. Egy tetőcsere viszont nem 2 millióba fog kerülni hanem 5 millióba.
Akkor emeljük minden szakmunkás fizetését, úgy a családi sem 40 millióba fog kerülni, hanem 120 millióba.
Kifizeted? Akkor mehet.
7-es:
Persze! Ha 800 ezres lesz a fizum, akkor 300-ból megélek, 500-at félreteszek és így 10 hónap alatt simán összegyűjtöm az 5 millát!:)
"Persze! Ha 800 ezres lesz a fizum, akkor 300-ból megélek, 500-at félreteszek és így 10 hónap alatt simán összegyűjtöm az 5 millát!:)"
Magyarul ugyanannyit nő a fizetésed amennyit az árak, akkor ugyanott vagy csak a megtakarított pénzed ér kevesebbet.
9-es:
Nem vagyok ugyanott, mert a jelenlegi fizetésekből nem lehet félre tenni!
De ha magasabb lenne a fizu és mondjuk nem kellene új tető meg drága dolgok, akkor sokkal jobb közérzetem lenne és nem csupán a kizsákmányolás érzése.
Ha valakinek csupán a megélhetésre futja, az sajnos rabszolga!
Egyébként szerintem az adóterhek csökkentésével lehetne megoldani mindenki problémáját, de sajna nem tudjuk jól lakatni a gazdagokat/politikusokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!