Most hogy Budapesten már kőbányán is 80-90 ezer egy szoba, kik fognak dolgozni a béna béres munkahelyeken? Még nagyobb munkaerőhiány lesz?
Hiszen csak a szobaköltség meg a munkába járás borítaná a fizetés nagyrészét..
Ugyanis a béna pancser helyeken nettó 120-130at akarnak adni, van ahol ennyit se.
Észre kell venni hogy ezek a fizetések max. azoknak "megfelelőek" akik fel vannak szerelve saját ingatlannal.
A lakástulajok eközben éhesebbek mint valaha, még inkább növelni akarják a tarifát a kiadott putrijuk után.
Ebből még inkább az lesz hogy nem lesz ember egyáltalán, maradnak inkább vidéken.
Minek jönnének ide, hogy megborítsa őket a szobabérlés?
"Még nagyobb munkaerőhiány lesz?"
Ismerős kifőzdében dolgozik bp-n, minimálbér körüli a fizu. A főnökének van egy hosszú listája emberekkel, akik mar interjúztak. Amikor kilepett valaki, pár telefonhívás, és jött is az új ember, ekkora munkaerőhiány van. :D
Évek óta írogatsz ilyeneket különböző megfogalmazással, ha ez neked ekkora probléma hogyhogy nem haltál még éhen? Értem én hogy nem stimmel az országgal valami, de mikor unod meg ezeket a kérdéseket?
Esetleg kérhetnéd az oldal üzemeltetőitől hogy nyissanak neked külön kategóriát, ott csak te lehetnél egyedül.
Kissé talán erős lesz a megfogalmazás, talán kicsit túlzás is lehet, de...
Munkaerőhiány elsősorban nem a 120.000-130.000 Forintos betanított állások esetén van, hanem elsősorban a magas intelligenciát és tudást igénylő, esetenként félmilliónál is többet fizető fizető fejlesztői/mérnöki pozíciókban.
Konyhába, raktárba, pult mögé, kassza mögé a legtöbb helyen dömping van, mert javarészt értéktelen és lassan egy számítógép is el tudja végezni.
nem tudom, az utolsó miről beszél.
a nagy tudást igénylő munkák mellett pont hogy a betanított munkásból, árufeltöltőből és hasonlókból is marha nagy hiány van, itt Komárom-Eszt megyében biztosan,de sztem máshol is.
egy közeli Coopban pl szinte mindig keresnek kasszás árufeltöltőt, de már csak 40+ alacsony végzettségűek jelentkeznek. egy 70 éves nőt is felvettek pl.
gyárakba szalag mellé meg már tényleg csak olyan megy, akinek max érettségije van és semmihez sem ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!