Hogyan és hol lehet beszerezni a legalacsonyabb áron (persze jó minőségű) élelmiszer alapanyagokat?
Tegyük fel hogy akarok nyitni egy éttermet, azt is tegyük fel hogy Budapesten. Kérdés hogy honnan tudom beszerezni a legjobb és egyben legolcsobb alapanyagokat? Egyszerre persze nem kellene sok, de többet vennék mint egy hétvégi vásárló. Példáúl nem 1-2kg krumplit hanem 1-2 rekesz krumplit. Ugyanúgy például húsokat honnan tudnám beszerezni alacsonyabb áron mint például a tescoban?
Nekiáltam a számolásoknak a tesco és egy zöldséges árai alapján és arra jutottam hogy egy tál általam alkotni kívánt ételt 6-7 ezer forintból tudnék megoldani ami egy vicc! Egy tál ételt maximum, munkabérrel, adóval, mindennel együtt 2500-3000 forintért szeretnék adni de nem igazán tudom megvalósítani ilyen alapanyag árakkal. Az őstermelőktől mennyivel kapnám olcsobban a dolgokat?
Az üzletedben lenne földes áru raktár meg előkészítő vagy konyhakész állapotban kell a termék?
Ha van, akkor nyilván az az operatív költségben fog többet nyomni pl. kialakítás, nagyobb alapterületű üzlet, magasabb bérleti díjt.Ha nincs akkor meg a konyhakész termékek lesznek többetöbbe, mintha pl. őstermelőtől vennéd.
Útobbi a legolcsóbb megoldás lehet, de két dolgon szokott bukni. Vagy nem számlaképes vagy nincs felír stb azonosító engedélye. Vagy, ha van akkor az ellátás biztonság kérdéses.
így optimálisan kistermelő, de ők már olyan koltseggel dolgoznak hogy a hiperek olcsóbbak lesznek viszont minőségben leverik őket.
Vagy marad az olcsóság és a nagykeres -metros stb. beszerzés, de akkor a minőségre se légyen panaszod.
Emellett nem mindegy, hogy mit és miként adsz 2-3000-ért. Kifőzdébe, menuzos kajaldaba csődbe mész vele, fine diningba egy desszert kerül ennyibe, ami csak egy fogas az 5-7-9'-böl.
Húsban elég nagy és pl. soue-vidre jó kínálat van a magyar gourmet-nel, Húspontnàl, vagy ha minden együttvéve kell , akkor nekem a MatuszVad vált be akár kisebb tételben is.De van amit meg kisebb húsüzemből szerzünk be és nem engedünk a minőségéből.
Tesztelgetni kell és a legoptimàlisabbat megtartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!