Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy barátom rám bízza a...

Egy barátom rám bízza a lakását, hogy kiadjam pár órára pároknak. A haszon hány %-át kérjem el én, mennyit adjak neki?

Figyelt kérdés

Egy fővárosi lakásról van szó, legális lesz minden.

Én intézek mindent, weboldal, telefonok, kulcs átadás, ágynemü mosás. Heti 1 x takarítót hívok teljes takarításra.

A profit hány %-át lenne:

1. korrekt odaadnom

2. amivel én járok jól, de még nincs irreálisan elszállva

Tehát, a takarítok fizetése, a rezsiköltség és az egyéb szoba kiadással járó költségek levonódnak, csak a haszont kell kettőnk között elosztani. Erre várok ötleteket!

Köszönöm!

2019. jan. 17. 11:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Te nem érted miért írom ki, de mindegy.
2019. jan. 17. 12:58
 12/16 anonim ***** válasza:
86%

Legális, egyéb szálláshely szolgáltatás, és nincs megszabva, hogy csak éjszakára adhatod ki. Pesten ezt több ingatlannal csinálják legtöbben, ahova pl mi is jártunk párommal. Mi is terveztünk hasonlót saját ingatlannal, de vidéken. Pároknak, titkos kapcsolatban lévőknek, vagy csak szimplán gyerekes szülőknek is kell az "én idő". Mindamellett, hogy ezekkel jól lehet kitölteni, az appartman szempontjából kevésbé forgalmas időszakokat is, pl. hétköznapokat.

( Heti egy éjszakát voltam Pesten, olcsóbb, mint a szálloda, 6-8000 Ft között változik az éjszakai ár este 8-tól reggel 6-ig Pesten , napközben délelőtt, meg du 5-5.000 Ft az átlag ár, már ha egyáltalán van szabad szoba, mert volt hogy egy hétre előre ugyanazt sem tudtad már lefoglalni.)

Számlát adnak, mert appartmanként működik valójában.

A heti 1 takarítás nagyon kevés lesz. Naponta, vagy naponta 2-szer is kellhet.

És igen, valóban bele kell kiírni a házirendbe, hogy prostikat nem lehet felvinni.

2019. jan. 17. 13:35
 13/16 anonim ***** válasza:
43%
2/3 neked, 1/3 neki? Hát ha belemegy akkor jó nagy madár a haverod. Én max 40%-ot adnék neked.
2019. jan. 17. 15:36
 14/16 anonim ***** válasza:
64%

Takarítás sokba lesz, naponta többször is rendelkezésre álló takarítónő kell, és MINIMÁLIS bútorzat.

Plusz nagyon jó eséllyel a szomszédok feljelentenek, ha túl nagy a forgalom.

2019. jan. 17. 22:41
 15/16 Estádio de Felchút ***** válasza:
46%

"prostikat nem lehet felvinni"

Az elgondolás nem rossz, de azt hogy ellenőrzik, hogy ha egy pali felvisz egy csajt, telibekúrja, vajon fizet-e neki érte? Vagy be is lesznek kamerázva ezek a szobácskák?

2019. jan. 17. 23:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem az ellenőrzésen van a hangsúly, hanem az üzletszerű kéjelgés elősegítésének a kizárásáról.

A házirendet elfogadja a vendég, így ha mégis üzleti alapon menne a dolog, a kiadó mondhatja, hogy egyfelől nem ő szervezte a partnert, másrészt meg a házirendben tiltva van. De hogy ezt ki ellenőrzi, valójában? A vendég maga, aki inkognitóba revizor? :-)

A másik a lakók feljelentése.

Sokra nem fognak vele menni. SZMSZ-be tilthatják a lakás nem lakáscélú hasznosítását , de

1, Ha nincs tiltva SZMSZ-ben, nincs mire feljelenteni.

2, Ha hamarabb kapott működési engedélyt a tevékenységre ( ezért célszerű tisztán csinálni, egyéb szálláshelyre engedélyeztetni ) , mint most ez szúrja a lakók szemét, akkor az szmsz átírása nem fog visszamenőleg hatni a már meglévő működési engedélyre.

3,Ha tiltva van és a működésije sincs meg, akkor meg még mindig átminősítheti a lakást, nem lakás célára szolgáló ingatlanra, amire az szmsz nem terjed ki.

4, ha egyik sem, akkor meg évekig fog húzódni adott esetben Kúriáig eljut az ügy, közben nem köteles megszakítani a tevékenységet jogerős ítélet hiányában, a Kúriának meg van már erről állásfoglalása.

[link]

[link]

De , hogy egy esetleges működési engedély visszavonás után és pénzbírság megfizetése mellett, amit kifizet abból, amit az évek alatti perek során közben is termelt az ingatlan, majd ki fogja ellenőrizni azt és bizonyítani, hogy valóban nem hagyott fel a tevékenységgel már más kérdés.Jó eséllyel mehet minden tovább, ahogy eddig is, vagy még mindig adott az átminősítés lehetősége, mert magán vagyonra nem terjed ki a közös helyiségekre vonatkozó szabályzat.

2019. jan. 18. 05:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!