Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ovis fotózáson mennyit keres...

Ovis fotózáson mennyit keres a fotós?

Figyelt kérdés

Az ovinkba 250 gyerek jar, kb 200-an kertek tavaly a fotozast, a mi csoportunkban atlagban 5-7000 Ft-ot fizettunk a kepekert, 4-6 kepet kertunk..

A fotozas 3 napig tartott az oviban, utana nyilvan volt meg a kepekkel napokig munkaja, es plusz az anyagkoltseg( fotok elohivasa)... de akkor is eleg jo bulinak tunik... mit gondoltok?

#fotós #fotókidolgozás #Ovis fotózás
2018. nov. 2. 07:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
A hőzöngésen kívül adatokat és számokat is írhatnál, azt pedig külön "köszönöm", hogy értékelted 52 000Ft helyett, megoldottam 1665Ft-ból :)
2018. nov. 4. 09:12
 22/27 anonim ***** válasza:
Eleve hibás elgondolás a munkaeszköz beleszámolása a kiadásokba. Ha ezen múlna,bárki vásárolna magának egy drága gépet, objektíveket,stb...aztán fotózhat münden szülő az oviban. A probléma az,hogy a kontár pontosan ezt számolja,azt viszont,hogy minőségi fotók készüljenek, hogy alkalmas-e jó beállításokra,van-e némi tehetsége vagy tanult-e róla bármit is,azt nem számolja. Egy profi nem a váz árából és az üzemanyagból számolja ki a képek árát,hanem a saját hozzáadott értékéből és az anyagköltségből.
2018. nov. 4. 11:18
 23/27 anonim válasza:
80%

750000.

Amatőr fotós vagyok.

Baráti, ismerősi körben van jó néhány hivatásos.

Haladó amatőr szintű felszerelésem mai használtpiaci értéke kb 6-800000.

Ez még komoly munkára nem alkalmas.

Lehet 19 Ftért előhívatni képet, de egy profi nem égeti magát vele.

A vállalkozás fenntartása nem áll meg az áfa befizetésénél.

Profi munkának ára van.

De!

Nem mindig jó, ami drága.

2018. nov. 4. 11:22
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

"Eleve hibás elgondolás a munkaeszköz beleszámolása a kiadásokba."---pont, hogy szerves része a kiadásnak, eddig pont ezért szidtad a korábbi hozzászólót :)

Kimondottan a te kedvedért úgy számoltam, hogy eldobja egy alkalom után az eszközeit, de írtam, hogy ez a valóságban nem így lenne, te viszont továbbra is csak kötekedsz a számok helyett.

Tovább viszont nem etetlek, a troll etetését ezennel befejeztem, további szép napot mindenkinek!

2018. nov. 4. 11:28
 25/27 anonim ***** válasza:
60%

Nem szidtam egyetlen hozzászólót sem, hanem próbáltam érzékeltetni a különbséget az önjelölt profi fotós és a profi fotós hozzállása között. Egyetlen szóval sem írtam, hogy sokallom a 6 képért a 7000 forintot. DE! Attól még a hozzá nem értő opportunita "fotósok", akik fo.st adnak ki a kezükből, az nettó lenyúlás. Jó képért nem sok, rossz képekért viszont gyakorlatilag lopás.

Másrészt nekem pont egy profi fotós mondta, hogy mostmár rááll az ovis fotózásra, mert a legtöbb óvodáson nincs mit javítgatni, kevés az utómunka, a jó beállítás, fények elég is. Ezzel együtt, azt mondom a szülőknek, hogy kérjenek referenciát, mielőtt kidobnák a pénzt az ablakon.

2018. nov. 4. 11:55
 26/27 anonim ***** válasza:
77%

#21: Írtam adatokat és számokat. 750.000 Ft-ból nem kapsz professzionális munkára alkalmas felszerelést, de még nagyon a triplájából sem. Lehet persze spórolni, de akkor vagy alapból sz@rt fogsz gyártani, vagy ott állsz majd és nézel mint hal a szatyorban ha beüt valami amire nem számítottál.

#22: Amellett, hogy azzal egyetértek azzal, hogy itt a szellemi termék kellene, hogy legyen az érték, sajnos van egy ilyen furcsa-fránya dolog amit a vállalkozósdinál nem nagyon lehet figyelmen kívül hagyni. Egy termék/szolgáltatás végfelhasználói ára az bekerülési költség+profit=végfelhasználói ár. A bekerülési költségnél pedig igenis számottevő a kezdeti többmilliós beruházás és az éves szinten is milliós tételbe kerülő szinten tartás, vagy még többet felemésztő fejlesztés.

#24: Egy ilyen fotózásra már valóban professzionális szinten alkalmas felszerelés nagyjából hárommillió forint, informatikai háttérrel együtt négy, ha az autót is számolod amivel odajutsz (mert hárommillió forintnyi és húsz kilogrammnyi eszközzel nem szállsz buszra, hidd el!) akkor már belekezdeni is komoly tőke kell, amit valóban nem cserél le, csak max. kb kétévente, de rohadtul sok ilyen fotózást meg kell ahhoz csinálni, hogy a költségek levonása után egyáltalán a kezdeti befektetés megtérüljön. Mint írtam esküvőfotós vagyok, nagyjából negyedmilliónál kezdődik a vállalási áram és így keresek átlagbér körül.

#25: Valóban rengeteg a kókler, valóban sokan hiszik, hogy ez órisái biznisz (esküvős fronton főleg). Rengeteget küzdünk velük, mert igyekeznek relatíve alacsony áron szolgáltatást nyújtani és bár az én portfoliómmal egy olyan párt alapul véve akinek van vizuális kultúrája és fontosak neki a képei sosem fog konkurenciát jelenteni, mégis rossz látni, hogy arányaiban véve drágán kapnak sz@rt az emberek.

2018. nov. 4. 15:48
 27/27 anonim ***** válasza:
Jó buli, ahogy a babafotózás is a szülészeteken. Bejutni a megfelelő összeg visszaosztásával lehet.
2018. nov. 5. 00:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!