Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ovis fotózáson mennyit keres...

Ovis fotózáson mennyit keres a fotós?

Figyelt kérdés

Az ovinkba 250 gyerek jar, kb 200-an kertek tavaly a fotozast, a mi csoportunkban atlagban 5-7000 Ft-ot fizettunk a kepekert, 4-6 kepet kertunk..

A fotozas 3 napig tartott az oviban, utana nyilvan volt meg a kepekkel napokig munkaja, es plusz az anyagkoltseg( fotok elohivasa)... de akkor is eleg jo bulinak tunik... mit gondoltok?

#fotós #fotókidolgozás #Ovis fotózás
2018. nov. 2. 07:07
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Koszonom a normalis valaszokat! Pontosan azert tettem fel a kerdest, mert tudni szerettem volna, hogy milyen egyeb koltsegei vannak(amortizacio pl.) , amivel egy olyan ember, aki nem ismeri ezt a szakmat, nem szamol.

Leszavaztuk ot ovodai szinten, mert a tavalyi kepek borzalmasak lettek, de ennek ellenere megis ot kerte fel az ovodavezeto...

hat iden mi mar nem kertuk a karacsonyi fotozast

2018. nov. 2. 12:15
 12/27 anonim ***** válasza:
60%
Az ovis/iskolai fotózás elég jó biznisz, sajnos fel is hígult a szakma. Aki az utóbbi években kezdte el a fotózás vállalkozást, mind ráéreztek, hogy ez az egyik legkifizetődőbb irány. Én csak referenciával és korrekt áron kérnék már ezekből a képekből...
2018. nov. 2. 17:44
 13/27 anonim ***** válasza:
Nincs az a pénz amiért csinálnám. :D (én vagyok a fenti esküvőfotós)
2018. nov. 2. 20:45
 14/27 anonim ***** válasza:
65%

összetett dolog és a válaszok együtt elég jöl körüljárják a témát. alapvetően elég sok pénzt lehet viszonylag rövid idő alatt összeszedni vele, ahogy az esküvő fotózással is, de az idő és befektetés igénye is sokkal komolyabb, mint elsőre látszik. nekem mindenem megvan hozzá és fotózásból is élek, de nem csinálnám semmi pénzért.

már a 200 gyereket végigfotózni is elég kemény meló, pláne ha valaki még odafigyelve is csinálja és meg is próbál a gyerekekről jó képeket is csinálni, nem csak vaktában kattintgat. aztán az sem egy kis feladat, hogy a 200 gyerekhez tartozó fene tudja mennyi képeit, a hozzájuk tartozó rendeléseket, stb. külön-külön nyilvántartsd és ne szúrj el semmit az adminisztrációval sem. nem lehetetlen feladat, de azért van vele munka bőven.

viszont ahogy írta is valaki, egyre többen megfelelő tudás, tapasztalat és felszerelés nélkül is belekontárkodnak a pénz bűvöletében. ráadaásul aki kevesebbet ruház be, kevésbé csinálja alaposan és jól, annak több marad a pénzből még akkor is, ha vacak amit csinál. szóval a kontároknak áll a világ...

nálunk a suliban is teljesen amatőr képeket csináltak a gyerekről. nem is kértünk belőle. viszont 200 gyerekből mindig lesznek rendelések és emiatt valamennyire mindig meg fogja érni, ezért nem hagyják abba. a 250 gyerek szülei meg sosem fognak tudni annyira összefogni, hogy közös erővel lecseréljék a fotóst - ráadásul az is nehéz kérdés, hogy mégis kire?

egyébként a rossz nyelvek szerint az iskolákba/óvodákba bekerüléshez a legtöbb fotós “baráti viszonyt alakít ki” (vagy csak egyszerűen megkeni) az iskola igazgatóját, egyéb döntéshozóját és már csak emiatt is nehéz egy fotóst lecseréltetni másikra. hogy ebből mi igaz! azt nem tudom, meg valószínűleg ahány iskola, annyi féle változatban él ez a régi hagyomány is...

2018. nov. 3. 10:49
 15/27 anonim ***** válasza:
Vannak azért fotósok akik 10-20 millás autókkal járnak és Budán laknak szép házakban. Mondjuk ők nem az ovis fotózásból szedhették meg magukat.
2018. nov. 3. 11:41
 16/27 anonim ***** válasza:
Meg nem is fotózásból az biztos. :)
2018. nov. 3. 11:58
 17/27 anonim ***** válasza:
ma már mindenki fotózik és fotósnak tartja/mondja magát, akinek van legalább egy kamerás mobilja, de azt szinte lehetetlen megmondani, hogy milyen arányban vannak köztük azok, akik tényleg fotózásból is élnek, illetve milyen arányban vannak köztük, akik valami totál másból élnek (mindegy is, hogy a férjük/feleségük, vagy anyuciék tartják el őket, vagy jól menő orvos/ügyvéd/építész/informatikus/stb munka) és csak az a hobbijuk mellette, hogy úgy csinálnak, mintha jól menő hivatásos fotósok lennének.
2018. nov. 3. 15:23
 18/27 anonim ***** válasza:
Sajnos a higulás egészen elképesztő méreteket öltött, már évekkel ezelőtt is. Nálunk a suliban az egyik évfolyamtársam bátyja csinálta (megfűzte az megfelelő évfolyamtársakat, hogy milyen jó és persze majd kedvezményes áron lesz..) Rettenetes képeket csinált, rendesen kiakadt a legtöbb ember és követeltük az utómunkálatok JAVÍTÁSÁT!!!! Gusztustalan volt és felháborító az egész hozzáállás, nettó lenyúlás akart lenni nulla profi tapasztalattal, ráadásul nulla tehetséggel. Nekem már akkor bűzlött a dolog, mikor tudtam, hogy ki csinálja, mert hát amúgy nem is fotós, hanem közgazdász volt. Sajnos muszáj volt valami egyenruhás kép akkor, de soha többet engedek ilyen mutyizós lenyúlásnak, a gyerekemről már csak akkor fogok kérni, ha van referenciája a fotósnak...és ha tényleg fotós!
2018. nov. 3. 20:57
 19/27 anonim ***** válasza:

Netes árak fotókidolgozás 19Ft/kép, én 32Ft-ot fizettem darabonként!

Beszélgettem a fotóssal neki 750 000-be volt a felszerelés, egész végig panaszkodott, hogy mennyibe került neki 10-er elmondta, mint a beakadt lemez...

1db kép árát mindenkitől lelejmolták ez 999Ft, CD-én (50Ft + kb. 2 perc munka) azok kapták akik min. 3-at vettek.

Kölcsönkértem egyet, átmásoltam és mind az 52 képet megcsináltattam 32Ft/db árban.

A 200*6000 a leírás szerint korrekt számolás 1 200 000Ft bevétel.

Befizeti az áfát, tételezzük fel, hogy minden munka után új felszerelést vesz (ami elképzelhetetlen, de OK legyen).

Elkölt üzemanyagra és ingázásra 26 000-et, így is marad kb. 100 000Ft, melyből befizeti a nyereségadót (10%???) és tisztán 90 000-e marad!

Szerintem viszont egy 750e-es felszerelést nem 3 napig használ, hanem minimum 1 évet (inkább több)...

Számoljunk csak 2 ovival és utána dobja is ki, ez esetben 90 000+ (750 000*0,9) +90 000

2018. nov. 4. 06:18
 20/27 anonim ***** válasza:
#19: Ha ez ilyen jó buli miért nem csinálod? Megjegyzem 750.000 Ft-ért egy profi fényképezőgépvázat nem kapsz, objektív, akkuk,memóriakártyàk, vakuk, állvànyok, fényterelők, fènyformàlók, hàtterek és egyéb kiegészítők nélkül. Az ÀFA pedig csak a jéghegy csúcsa, nem csak azt fizeti egy vàllalkozó, vagy èpp egészen másképp adózik. Ahhoz viszont gratulàlok, hogy kölcsönkértèl egy lemezt! Hogy a sok buta újgazdag parasztnak ez nem jutott eszébe. Te bezzeg okos voltàl! Csináld majd ezt a RTG felvételekkel is, meg az esküvőjéről se kell sajàt fotó. Adathordozó àrban le tudod màsolni bárkiét. :D
2018. nov. 4. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!