Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vállalkozó vagyok és Kínából...

Vállalkozó vagyok és Kínából szeretnék berendelni egy 500. 000 Ft-os csomagot. A pénzt PayPal-en keresztül utalnám. Mennyire biztonságos ez?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokra volna szükségem elsősorban a PayPal vitarendezés szolgálatáról. Ha ugye nem érkezik meg a csomag vagy sérülten érkezik meg, esetleg nem azt kapod, amit rendeltél, akkor lehet fordulni a PayPal-hez, hogy követeljük vissza a pénzünket. Engem az érdekelne, hogy a gyakorlatban ez, hogy működik. Köszönöm a normális, segítő válaszokat!

2018. júl. 16. 16:11
1 2 3
 11/25 Koplárovics Béci ***** válasza:
71%

"Ha ezt nekem szántad volna, akkor üzenem, hogy nem vagyok adócsaló, teljesen legálisan tevékenykedek!"

Nem rád értettem. Olyan mondat volt, hogy akinek nem inge, az nem veszi magára :)

2018. júl. 17. 08:09
 12/25 anonim ***** válasza:
32%
Ekkora összegnél mi inkább szerződést kötünk.
2018. júl. 18. 22:16
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A szerződéskötésről tudnál mesélni bővebben? Milyen kitételt tudtok beletenni, amiért muszáj a kínai félnek is megfelelnie?
2018. júl. 21. 15:53
 14/25 Bence87 ***** válasza:
31%

"Erre elvileg garancia a PayPal, mert hiába utalsz előre, addig nem érkezik meg az eladónak a pénzed, amíg az nem érkezett meg hozzád, ha jól tudom. "

Ez pont nem így van, ha kifizeted Paypalon, akkor ez eladó azonnal megkapja a pénzt, bármit csinálhat vele. A Paypal nem tudja, hogy mikor adja fel a csomagot, vagy te mikor kapod meg.

Javaslatom: ne menj bele.

Hanem használj egy piacteret, pl. Alibaba vagy Aliexpress. Itt van ez, amit leírtál, tehát hogy csak azután kapja meg az eladó a pénzt, miután visszajeleztél, hogy rendben volt minden, nem tudnak átverni.

Tehát válasz: egyáltalán nem biztonságos amit akarsz. használd az Alibabát vagy Aliexpress-t.

2018. júl. 22. 21:02
 15/25 anonim ***** válasza:
38%

"A szerződéskötésről tudnál mesélni bővebben? "

tényleg vállalkozó vagy? 😳

2018. júl. 24. 15:51
 16/25 A kérdező kommentje:
Sok értelme volt ennek a kommentednek, köszi! Teljesen normálisan kérdezek, ha válazt kapok, megköszönöm... erre Te mégis nagyon muszájnak érzed, hogy ide böfögj valami teljesen felesleges beszólást. Erőltesd meg egy kicsit magad és értelmezd, amit kérdeztem. Nyilván van fogalmam a szerződésről, mint kifejezés. :D A kérdésem az volt, hogy mi az a kitétel a szerződésben, ha úgy tetszik jognyilatkozat, ami egy kínai félt kötelez arra, hogy betartsa a megállapodást.
2018. júl. 25. 14:52
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

értelmeztem a kérdésed, tudom, hogy mit kérdeztél, el se kellett volna magyarázni. és akkor erre "böfögtem" ezt be, továbbra is meglep, hogy vállalkozó vagy. mondjuk simán lehet, de akkor csak drukkolni tudok (mármint hogy ne menj tönkre, ha eddig nem tetted)

igen, felesleges nyilvén, csak kifejeztem az értetlenségemet.

ha nem érted miért, az nyilván még rosszabb, de elmondom:

nagyon sok sikeres vállalkozót ismerek, egyikük se tenne fel itt komoly kérdést az üzletmenetével kapcsolatban.

2018. júl. 25. 16:01
 18/25 A kérdező kommentje:

Ez egy Ázsián átívelő üzlet, amihez szerintem nagyon sok általad ismert komoly vállalkozó hasonlóan bizalmatlanul és kevésbé értően állna hozzá... Hazai viszonylatban nyilván nem kérdezősködnék tapasztalatok iránt, csak hogy most nem Magyarországról van szó, hanem Kínáról. Azonban, ha Te ennyire otthonosan mozogsz ebben és ilyen komoly vállalkozói ismerőseid is vannak, akkor kérlek válaszold már meg azt a kérdésemet, amit sikerült nem értelmezned, de cserében teljesen kiforgatni, azaz, hogy szerinted mi az a kitétel, amivel lehet kötelezni egy jognyilatkozat betartására innen Mo.-ról egy Kínában élő kereskedőt.

(Egyébként meg a kérdés egyedül annak a válaszadónak szólt, aki írta, hogy ők mindig szerződést kötnek a kínai felekkel...)

Várom válaszod, hátha segíteni is tudsz, nem csak kötözködni. :)

2018. júl. 25. 16:57
 19/25 A kérdező kommentje:
Bence87 Köszi a választ, pacsi! :)
2018. júl. 25. 17:03
 20/25 anonim ***** válasza:
47%

"Ez egy Ázsián átívelő üzlet, amihez szerintem nagyon sok "

ezt nem értem

"általad ismert komoly vállalkozó hasonlóan bizalmatlanul és kevésbé értően állna hozzá"

mert te ismered őket és nem én. tehát biztos így van. de gúnyolodj nyugodtan

" Hazai viszonylatban nyilván nem kérdezősködnék tapasztalatok iránt, csak hogy most nem Magyarországról van szó, hanem Kínáról."

valóban, mennyivel jobb Kínáról kérdezni a gyakorin ismeretleneket.

továbbá egyáltalán nem forgattam ki semmit, amit mondtál.

mint már írtam, csak a megdöbbenésemet fejeztem ki, hogy valaki így indul neki egy kínai üzletnek - vagyis hogy megkérdezi a gyakorin, hogy akkor mit is lehetne tenni.

az a helyzet, hogy túl sokat nem, csak javítani tudod az esélyeidet

ha nem kapsz meg x terméket egy adott kínai vállalattól, akkor beperelheted őket, de ezt csak Kínában van értelme megtenni, mivel az ő jogrendszerük a mérvadó. azért az a mévadó, mert a szerződést lehetőleg kínaiul kell kötni (és igen, ehhez szükség lesz fordítóirodára stb).

OEM-szerződés, általános feltétel szokott lenni, hogy a vevő 30%-ot előre fizet, a fennmaradó 70%-ot pedig mikor megkapta a fuvarlevélről az igazolást.

a másik lehetőség, hogy visszavonhatatlan akkreditív útján fizetsz, nem sima banki utalással, előbbinek ugyan magasabb a költsége, de kisebb a kockázat.

a másik baj, hogy a minőséget nem tudod ellenőrizni, ha meg is kapod az árut, de nem tetszik a minősége, akkor eléggé semmit sem tudsz tenni.

és akkor most írhatod, hogy miért nem tudtam ezt előbb leírni, miért kellett böfögni, de már megbocsáss, ha nem vettelek komolyan a fent leírtak miatt (vagyis hogy gyakorin érdeklődsz komoly üzleti dolgokról - még mindig nem veszem komolyan, de az is igaz, hogy ugyanúgy ahogy te nem ismersz engem, én sem ismerlek téged)

amit leírtam nagyon vázlatos, de kiindulópontnak megfelel kb.

2018. júl. 25. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!