Van egy jól jövedelmező ötletünk, amihez befektetőket keresünk, hol találunk?
Bolthálózatot nyitnánk, melyhez befektetőket keresünk. 10 millióból meg tudnánk nyitni 1-1 boltot. A szükséges szakmai dolgokat biztosítjuk, a hasznon megosztozunk. Így minden fél jól jár, mi megvalósíthatjuk ötletünket, a befektető a pénze nagyon rövid időn belül megtérül. Pesszimista számításaink szerint is lehet vele havi 2-3 milliót keresni.
A baj, hogy nincsenek meg a megfelelő kapcsolataink amivel befektetőket találhatnánk. Mit ajánlotok, hogy hozzuk össze az ötletet a tőkével?
Vannak kockázati tőkebefektetők, ők tudnak az ilyenbe beszállni - habár bolthálózatban nem tudom, mi az az áttörés, amiben ti annyival jobbak vagytok mint a többiek, hogy a befeketetőknek is megérje.
Ha ennél kevesebből is megéri, vegyetek fel hitelt banknál, ma láttam az OTP-ben, hogy 50millióig is lehet akár hitelt felvenni (pontos részleteket persze a pamflett nem árult el)
Amúgy a kis vállalkozások megsegítésére jött létre a Seed Alapítvány, nézzetek rá a honlapjukra, kérjetek tőlük segítséget. [link]
Tudtommal kockázati tőke-befektetőnek akkor hívnak valakit(vagy egy céget), ha kb. 100millió forint fölötti a befektetett összeg.
Az az alattiakat "Business Angel"-öknek szokták mondani, pl az Innostarton keresztül lehet őket elérni. Üzleti terv, SWOT analízis, részletes piackutatás mindenképp kell, ezek nélkül kár próbálkozni.
Szerintem egyébként új vállalkozás indítása esetén sokkal nehezebb befektetőt találni, mintha már lenne valamid, eredmények, tapasztalatok, kapcsolatok, stb. Szóval ajánlom, h ha van egy kis pénzed, és tényleg nagyon jó az ötlet, akkor csinálj egy kisebb üzletet, amivel bizonyíthatsz. Persze csak ha lehetséges.
Ha már az első hónapokban 2-3 millió a tiszta haszon, akkor az nem kevés, mert később még több lesz. De ha a csúcs a 2-3 millió, akkor sztem az nem sok.
Meg az sem mindegy, hogy mekkora arányban részesül a business angel.
Egyébként nem tudom, hogyan lehet 10 millióból bolthálózatot nyitni úgy, hogy a pénz gyorsan megtérüljön, mert egy ilyen dolognál elég sok fejlesztés és reklámozás szükséges, az meg viszi a pénzt rendesen.
Persze ez a te dolgod és a te ötleted, sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!