KATÁSOK, mit csináltok ha nincs könyvelőtök?
Konkrétan, könyvelés, adminisztráció szempontjából, könyvelő helyett miket csináltok?
Most nem kérek véleményt, minek vállalkozik az ilyen, és ehhez hasonlót!
Én azt csinálom, hogy van is könyvelőm, meg nincs is :-)
Megállalpodtam egy könyvelővel, hogy kb. negyedévente fizetek neki 5 ezer ft-ot, ezért cserébe csak annyit kell csinálnia, hogy ha nagy ritkán (értsd, néha akár fél évig sem, de lehet, hogy egy hónapban akár 2x is) felhívom telefonon, mert valamit nem tudok, akkor 5 perc alatt megbeszéljük és kész. Cserébe figyelmeztet az iparűzési adó befizetésére, stb.
Az év végi adóbevallást viszont mindig ő csinálja meg, nincs túl sok számlám, kb 1 óra meló neki és tisztességesen megfizetem :-)
Nekem is jó így és neki is.
"Egyébként nekem nincs szükségem rá év közben, mert kevés teendőm van"
És azt pl. tudod, hogy ha külföldre számlázol szolgáltatást vagy igénybe veszed, akkor ÁFA fizetési kötelezettséged keletkezik, alanyi adómentesként is?
Ez lehet akár Facebook hirdetés igénybe vétele is
Én is tudom, hogy ha külföldre számlázok, hiába vagyok ÁFA mentes, erre nem vonatkozik.
De érdekelne, hogy hol van konkrétan leírva, hogy a Facebook hirdetésért ÁFÁt kell fizetni?
Ha csinálnék egy facebook oldalt kizárólag a boltomnak, akkor azt ingyen megtehetem?Vagy mert vállalkozásnak az oldala, ezért is fizetni kell ÁFÁT?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!