Kell a szomszédok beleegyezése?
Élelmiszer boltot szeretnénk nyitni,családi házunknál. Kell a szomszédok beleegyezése a nyitáshoz?
Ha igen,de nem kapom meg mit tehetek? Nem szeretnénk bérelni helyet,mert van.
A nyitvatartási idő nincs összefüggésben azzal, hogy a beszállítók mikor hozzák az árut....
Tippre pár dolog, amire érdemes - legalább elméletben - előre felkészülni, mint szomszédok reklamációja:
- Hajnali áruszállítás (elkerülhetetlen, ha nyitásra friss árut akarsz a boltban)
- Egész napos jövés - menés, gyalogosok, autók
- Megnövekedett autóforgalom
- Parkoló autók (pl. akik a szomszédok kapujába állnak, mert "úgyis csak 2 percre ugrok be")
Amit nagyon ajánlok, főleg ilyen esetben, hogy minden tiszta legyen, mert ha ilyenek akkor simán feljelentenek NAV-nál is, stb...
Egyéni vállalkozó leszel vagy céget fogsz alapítani?
Mondjuk itt simán megisszák a boltban vett sört a bejárat előtt,mármint a konkurrenciánál,én is tudom,hogy nem szabadna,sőt kassza mellett is .(helységet nem írok),ez egy falu egyébként.
Mikor jártam anno,mindig láttam,hogy 7-8 körül egy tag ott beszélget a pénztárossal és iszik ,rendszeresen jár,dohányozni azért kimegy.
Nálam ilyen nem lesz!
Egyéni vállalkozó leszek.
Amúgy itt jó sok szabálytalanság van.
Eladják a lejárt termékeket is stb ..
Nem vicc,én már nem egyszer észrevettem.
Olcsó c.pos sajtot betettek a mi.o laktózmentes csomagjába és szintén elpasszolták NEKEM.
Otthon vettem észre,sajtimádó vagyok,nem volt nehéz rájönni.
Akkor a tulaj asszonya beviszi a kézzel készített cuccait csak úgy és eladja.
Igaz a pénztáros háta mögé helyezte.
Jaa .Büdös sajtot nem egyszer vettem.
Irritáló az egész,néha azon gondolkodom,hogy elköltözöm,boltot nem csak itt tudnék nyitni,de itt lenne a legegyszerűbb .Ettől független jól jött az infó,hisz mindenhol alkalmazhatom.
Bár most,hogy így beszélgetünk róla ,itt a legkevesebb esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!