Biztonsági kamera felszereléséhez kell a szomszédok
beleegyezése?
Figyelt kérdés
Szeretnék forgatható térfigyelő kamerát felszerelni, mert a családi vállalkozásunk miatt elég sok érték van az udvarban. A műhelyekben van is riasztó, de elég sok dolgot az udvaron kell tárolnunk. A gond az, hogy a telek elrendezése miatt ha felszerelem a megfelelő helyre a kamerákat, azok átlátnak a szomszédok udvarába is. Az egyik szomszédunkban nem laknak, csak hétvégi házként használják a tulajdonosai, a másikban pedig a felénk eső részen nincs ablak és csak a kocsifeljárót látni, ezért szinte biztos, hogy megadják rá az engedélyt, ha megbeszélem velük. Ebben az esetben elég szóbeli megegyezés, vagy írásos formára is szükség van?
csak ha az udvarukra néz a kamerád közvetlenül, de gondolom nyilván nem ez a cél, szóval így nem kell az engedélyük.
2014. júl. 5. 19:14
3/7 anonim válasza:
Jobb az írásos, ha belát hozzájuk, mindenképpen kell.
2014. júl. 5. 22:16
4/7 anonim válasza:
Nem értem miért kellett lepontozni...
Ha közterületre raknak fel kamerát, kérik az ott lakók beleegyezését?
Magánterületen azt csinálsz amit akarsz.
2014. júl. 6. 07:43
5/7 anonim válasza:
-=m3dv3=-
Magánterület felvételéhez kell az engedély, az önkormányzati biztonsági kamerák közterületet vesznek, nem magánterületet. (tájékoztatni, engedélyeztetni akkor is kell.)
Nem én pontoztalak le, mielőtt még ezzel gyanúsítanál.
2014. júl. 6. 08:59
6/7 anonim válasza:
Nem gondoltam hogy Te pontoztál le. Sajnos legtöbbször azok teszik, akik nem is írnak a kérdéshez.
Azért feltételezem, mert a közterületi kamerák néha olyan helyen vannak, ahol magánterület is van a látóterületben, pl. telkek.
2014. júl. 6. 09:11
7/7 A kérdező kommentje:
m3dv3, tegnap olvastam a válaszokat és nekem is csak ma jutott eszembe a pontozás, én mindig mindenkit felpontozok, ha látom az írásában a segítő szándékot, akár tetszik a válasz, akár nem, most is felpontoztam minden egyes választ.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!