Új egyéni vállalkozóként miket igényelhetek?
Bérköltség és 2-3millió tőketámogatást, valamint 10 millióig kamat támogatást hitel esetén.
Emellett szocho kedvezményt adott esetben és további adókedvezményeket, hogy ne kelljen annyit fizetned.
Norbi, kezdő vállalkozó 10 millióig kamattámogatást hitel esetén? Áruld már el, hogy hol vágnak hozzá a kezdő vállalkozóhoz 10 milliót? Max jelzálogra, szerintem.
Mert én 7 éves, stabil KATA-s vállalkozóként sem kapok.
Ha beregisztrálsz munkaügyi be 1 hónapig akkor jogosult lehetsz a gépek, berendezések beszerezéséhez 2 millió ft nettó értékig vissza nem térítendő támogatásra. Ehhez legalább egy fő kezes kell, aki minimálbért keres.
Mellé igenyelhetsz 6 havi bér és jarulektamogatast, de 3 évig üzemeltetned kell főállásban a vállalkozásod.
Emellett vehetsz fel mikrohitelt pl. az Mvatol kamattamogatottkent, de a hitwl 150%-anak megfelelő ingatlan fedezet szükséges hozzá.
Otp invest hitel esetén is 10 millió a határ de ők már az ingatlan érték 80%-ig adnak hitelt, de rosszabba kamat mértéke is.
Kezdőként üzleti terv kell kivéve az otp-t, ott az ingatlan erteke a meghatározó.
Kezdő vállalkozóként nem igazán adnak hitelt - mint írtam, csak max. jelzáloghitelt (magyarul ingatlan fedezettel, ha van egy lakás, ház, amire tehetnek jelzálogot)
Nem tudom, mennyit tudsz a vállakozásról, de mielőtt elkezdenél vállalkozni, ülj neki számolni.
Számold ki, mennyibe kerülne havonta a terem bérlése, mennyi lenne a rezsi, ha alkalmazottat is akarsz, akkor annak mennyi lenne minimum a bére, mennyibe kerülnének a gépek, mekkora belépő ár lenne ideális a havi működésedhez, mi van akkor, ha valami miatt pl. nincs bevétel, de az adót fizetni kell, stb.
Kérdező, azért erre nagyon figyelj oda:
"Mellé igenyelhetsz 6 havi bér és jarulektamogatast, de 3 évig üzemeltetned kell főállásban a vállalkozásod."
Jó páran bebukták ezt: nem figyelmeztették őket előre, nem jött be a számításuk, becsődölt a vállalkozás és tetemes adóssággal "szálltak ki" a dologból :-(
Ezért írtam fentebb, hogy előbb számolj, üzleti terv, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!