Ha egyéni vállalkozóként két dologgal foglalkozom? Többi lent
Tehát egyéni vállalkozó vagyok főállás mellett alanyi áfa mentes.
Két egymástól valamelyest távol álló szakmával foglalkozom ezen belül, ami a villanyszerelés, illetve egy varrodát is üzemeltetek.
Kérdésem az, hogy ezt a kettőt, vagy bármi más egymástól elütő foglalkozást egy egyéni vállalkozásban külön külön kell adózni, vagy egyben lehet számolni a bevétel/kiadás dolgot adófizetés szempontjából?
Tehát ha a varrodába veszek egy gépet pl 100.000 Forintért, amiről van számlám, kiadás. Ugyanebben az évben amit gyártottam terméket eladok számlával 1.100.000 Forintért pl, akkor (ne számoljunk mással az egyszerűség kedvéért) maradt 1 millió forint hasznom ami után adóznom kell.
De mindeközben villanyszerelésből rengeteg kiadásom van anyagköltségben, bevételem pedig kevés (nagy a család más nem ért hozzá "gyere már el adok egy sört" alapon) anyagárban csinálom, de az anyagról meg van számlám.
Kérdésem az, hogy a villanyszerelésből származó sok anyagköltségem is fedezheti a varrodából maradt hasznom egy részét?
Szerintem ha van egy egyéni vállalkozásom, ha ezer dologgal foglalkozom is, a NAV azt veszi figyelembe, hogy költöttem 500.000 Forintot ami beleillik valamelyik foglalkozásba, illetve bevételem volt valamelyik foglalkozásból 1.000.000 Forint, akkor 500.000 Forint a haszon, s ezután fizetem az adót. Vagy tévedek?
Köszönöm a válaszokat! :)
Jól gondolod..
Egybe kell kezelni, nem külön-külön.
11 féle tev. köröm van, 3 különböző áfával, 5 telephely , de a bevétel összesített, kiadás összesített, függetlenül attól, hogy analitikában külön-külön vannak, az adóbevallásban is egy soron van minden feltüntetve. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!