Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha teljes mértékben befektetői...

Ha teljes mértékben befektetői pénzből hozok létre egy vállalkozást, akkor mennyi a reális részesedési elosztás?

Figyelt kérdés
A befektető csak a pénzt adja, de semmi egyéb dolga nincs a vállalkozásban, neki onnantól kezdve ez passzív jövedelmet jelent. Az üzemeltetést és minden egyebet én irányítanám, mint ötletgazda és a vállalkozás fő tulajdonosa. Ilyen esetben, a befektető milyen részesedést követelhet reálisan a vállalkozásból?

2018. febr. 5. 23:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

A privát üzenetes levezetésednél nagyon nem jön ki a matek!

Első dolgom volt neten rákerestem a termésátlagokra és a hazai felvásárlási árakra, továbbá a kisker árakra.

Te más első évben kb. 4 kg terméssel kalkulálsz, de a hazai kertészetek büszkék rá, hogy a második évben elérik a 0,5kg hozamot, a harmadik évtől pedig 0,5-1kg-ot, majd a 4-5-ös évben az 1-2 kg-ot tövenként. Ausztráliában 1-2,5 kg az átlag, USA 2-4 sőt a rekord 5kg volt (40 éve ezzel foglalkozott a rekorder), szerintem ezt nálunk te nem tudnád hozni és főleg nem az első évben.

Az általad említett totál 240m Ft-ból 15-30 ha területet tudnál betelepíteni, attól függően, hogy a mennyiségi felvásárlással a tövenkénti 7e Ft-os árat mennyire tudod lealkudni.

Az éves fizetésed 70m Ft is sokallom, olcsóbb egy szedőgép megvásárlása 32m-ért azt is találtam, 500Ft helyett 55Ft-ból leszed egy kilót kezelőszemélyzettel együtt. Szerintem megérné beruházni rá a szedők helyett, első évben visszatermelné az árát sőt!

70m helyett 7,7m Ft-ba kerülne vele az aratás, a különbözetből megveszed és még maradna is az első évben 30,3m a második évtől pedig évi 62,3m Ft! DE ahogy írtam hazánkban a második évtől van termés és az is minimális...

Ami még nagyon szembeötlő, hogy nem reális felvásárlási árakkal számolsz! A második évtől meg még ezeket is duplázod, majd 3adik évtől ismét duplázod, egyre inkább elrugaszkodva a valóságtól.

Javaslom, mikor megtérülést számolsz, ne a legjobb eset 2x 3x 4x szeresével kalkuláljál, hanem a költségeidre a legmagasabb eshetőséggel a bevételeidre, meg olyan adatokkal, amik a legrosszabb esetben lehetnek, akkor nem lesz csalódás és pofára esés :)

Az ötletedet nem loptam el, sőt ki sem írtam a nagyérdeműnek, hogy melyik növény termesztéséről is van szó. Viszont elgondolkoztam rajta, hogy veszek pár bokrot itthonra, de kalkulálgattam és 5-6 évre jönne ki egy bokor megtérülési ideje, ha nem üt be a baj, ami még mindig megérné figyelembe véve a termési idejét.

A következő felindulásomban vettem 140grammot és megkóstoltam, hát nekem nem jön be az ízvilága (a csirkéknek viszont ízlett), bár furcsa mód joghurtban meg szeretem :)

2018. febr. 9. 18:45
 12/16 anonim ***** válasza:

Föld, meg termelés.

Tavaly nem egy jégeső volt. Barátomnak 40 millióért verte el a jégeső, többeközt a körtét, diót, szőlőt, miegymást. Majd az államtól kapott 3-4 millió körül.

Az időjárás a legnagyobb ellenség, egy délután alatt ki tudja nullázni egy éves munkát.

És a globális felmelegedés miatt egyre többször lesz szélsőséges idő.

2018. febr. 10. 09:07
 13/16 anonim ***** válasza:
11: goji bogyó?
2018. febr. 10. 20:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy micsoda, nettó baromság az egész.
2018. febr. 10. 21:22
 15/16 anonim ***** válasza:

10-eshez.. jó a kérdésed!

"mint ötletgazda és a vállalkozás fő tulajdonosa"

Lehidaltam, egy fillért sem adott eddig és ő fő tulajdonos?

+1 pont a 10-esnek!

2021. okt. 13. 16:49
 16/16 anonim ***** válasza:
Na, mit lett ezzel a nagy ötlettel? Az idei aszály a Dunától keletre elintézett volna minden új telepítésű ültetvényt...
2022. aug. 28. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!