Nappali tagozatos tanuló vagyok, vállalkozást szeretnék indítani. Lehetséges-e és ha igen akkor milyen adóvonzata van ennek? A megkeresett pénzt fel szeretném használni saját célokra is!
Semmi akadálya a dolognak. Az emberek többsége azért dolgozik, hogy a keresetét magára költse.
Adóvonzat? Mint bármilyen vállalkozásnak.
18 éves kor alatt nem lehet vállalkozóit kiváltani - tehát, ha elmúltál 18, akkor van erre mód.
Az adóvonzat a vállalkozási formától függ.
Az azért érdekelne, hogy milyen formában képzelted el ezt a vállalkozást: Te lennél a sofőr és árut fuvarozol vagy közvetíteszvagy hogy képzelted? Mert nagyon nem mindegy, hogy kell-e alkalmazott vagy sem, stb.
Jó, még mindig nem tudjuk, hogy mit szeretnél fuvarozni: embert vagy árut, de bazt azért el kell, hogy mondjam: az, hogy felveszel valakit sofőrnek, az Neked minimum havi bruttó 250 ezer ft-ba kerül a munkáltatói járulékokkal együtt (bár ennyiért nem biztos, hogy elmegy) a kocsi szervizelése, üzemanyag, stb. nem 2 ft lesz.
Ha árut fuvarozol, akkor EKR, menetlevél, ilyen-olyan szabályok - nem egyszerű.
Kocsi/gépjármű megvan?
Itt van egy hasonló kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..
Na, eddig segítettem, de most egy kicsit "kötözködnék" :-)
"A pénz az nem gond képbe vagyok hogy mi mennyibe kerül."
Lehetséges-e és ha igen akkor milyen adóvonzata van ennek? "
Akkor lehet, hogy mégsem vagy képben?
"Az apámnak van egy ilyen cége ami elég nagy,"
Hát itt mindjárt több problémám is akad:
1.- dolgoztál már apád cégében? tudod, mi, hogy működik? fel tudod hajtani a megrendeléseket? Tudsz olyan szerződéseket kötni, hogy ne vágjanak át, s ki is fizessenek utána?
1.- mondd, apád tud róla, hogy a konkurrense akarsz lenni? :-)
2.- lehet, ez most nem fog tetszeni, de ezt a megrendelő szemszögéből írom:
áruld el nekem, hogy mégis miért kellene nekem egy 19 éves embernél megrendelnem a fuvart - ha egy tapasztalt,megbízható, sok éves múlttal rendelkező céggel megtehetem ugyanezt. Aki akkor is oda tud állni, ha elvállalta a fuvart, de közben meghibásodott az autó.
Végezetül: Tudod Te azt, hogy 2 sofőr havi fizetése kb minimum 500 ezer ft, azaz félmillió? És akkor még egy métert sem ment a teherautó, mert nincs benne üzemanyag. Jó, ha először csak egyet veszel fel, akkor 250 ezer, de azzal meg nem sokra mész...
Üzleti terved van? Minimum mennyibe van neked 1 km, sofőr fizetésével, üzemanyaggal, amortizációval, mindennel együtt?
Javaslatom: tanulj, fejezd be a sulit, dolgozz apádnál sokat, lesd el a dolgok mikéntjét, s aztán mikor már kened-vágod a dolgokat, akkor gondolkodj el rajta.
Ja, és a fuvar megrendeléseknél nem elég, ha van teherautód - jó kapcsolatokkal is kell rendelkezni, mert nem akárki kaphatja meg a megrendeléseket.
Az anyagi dolgokkal maximálisan képben vagyok, azzal nem voltam tisztában hogy lehetséges-e az hogy maradok nappalin és közben van egy saját vállalokzásom, azt mondod lehetséges, kapcsolatokból meg nincs hiány munka is lesz bőven ezért is szeretnék egyből 2-vel kezdeni. Ami meg a teherautókra való ráfordítást jelenti az egyáltalán nem jelentős jó emberek ülnének rá és netán ha valami még is meg hibasodik a javítási költség nem egy brutális összeg hiszen két 27 kamazról van szó. 2 éves korom óta foglalkozok ezzel és 16 éves korom óta dolgozok is ilyen gépekkel( tudom hogy nem nagy idő) de legalább képben vagyok hogy mire képes az autó.
A lényeg annyi, hogy nagyon szépen köszönöm a segítséget !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!