Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Nappali tagozatos tanuló...

Andorkama kérdése:

Nappali tagozatos tanuló vagyok, vállalkozást szeretnék indítani. Lehetséges-e és ha igen akkor milyen adóvonzata van ennek? A megkeresett pénzt fel szeretném használni saját célokra is!

Figyelt kérdés
Egy fuvarozással kapcsolatos vállalkozást szeretnék indítani !!
2018. jan. 30. 22:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
18 ev alatt vagy meg, ugye?
2018. jan. 30. 23:24
 2/13 anonim ***** válasza:
54%

Semmi akadálya a dolognak. Az emberek többsége azért dolgozik, hogy a keresetét magára költse.

Adóvonzat? Mint bármilyen vállalkozásnak.

2018. jan. 31. 08:43
 3/13 anonim ***** válasza:

18 éves kor alatt nem lehet vállalkozóit kiváltani - tehát, ha elmúltál 18, akkor van erre mód.

Az adóvonzat a vállalkozási formától függ.

Az azért érdekelne, hogy milyen formában képzelted el ezt a vállalkozást: Te lennél a sofőr és árut fuvarozol vagy közvetíteszvagy hogy képzelted? Mert nagyon nem mindegy, hogy kell-e alkalmazott vagy sem, stb.

2018. jan. 31. 08:49
 4/13 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok és szeretnék soffőrt felvenni a kocsira !!
2018. jan. 31. 09:37
 5/13 anonim ***** válasza:

Jó, még mindig nem tudjuk, hogy mit szeretnél fuvarozni: embert vagy árut, de bazt azért el kell, hogy mondjam: az, hogy felveszel valakit sofőrnek, az Neked minimum havi bruttó 250 ezer ft-ba kerül a munkáltatói járulékokkal együtt (bár ennyiért nem biztos, hogy elmegy) a kocsi szervizelése, üzemanyag, stb. nem 2 ft lesz.

Ha árut fuvarozol, akkor EKR, menetlevél, ilyen-olyan szabályok - nem egyszerű.

Kocsi/gépjármű megvan?

Itt van egy hasonló kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..

2018. jan. 31. 19:49
 6/13 A kérdező kommentje:
Van két darab billencs teherautóm, szóval földet meg ilyeneket szállítanék vele.
2018. febr. 1. 00:57
 7/13 A kérdező kommentje:
A pénz az nem gond képbe vagyok hogy mi mennyibe kerül. Az apámnak van egy ilyen cége ami elég nagy, de szeretnék a saját lábamra állni teljes mértékben!
2018. febr. 1. 00:59
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Na, eddig segítettem, de most egy kicsit "kötözködnék" :-)

"A pénz az nem gond képbe vagyok hogy mi mennyibe kerül."

Lehetséges-e és ha igen akkor milyen adóvonzata van ennek? "

Akkor lehet, hogy mégsem vagy képben?

"Az apámnak van egy ilyen cége ami elég nagy,"

Hát itt mindjárt több problémám is akad:

1.- dolgoztál már apád cégében? tudod, mi, hogy működik? fel tudod hajtani a megrendeléseket? Tudsz olyan szerződéseket kötni, hogy ne vágjanak át, s ki is fizessenek utána?

1.- mondd, apád tud róla, hogy a konkurrense akarsz lenni? :-)

2.- lehet, ez most nem fog tetszeni, de ezt a megrendelő szemszögéből írom:

áruld el nekem, hogy mégis miért kellene nekem egy 19 éves embernél megrendelnem a fuvart - ha egy tapasztalt,megbízható, sok éves múlttal rendelkező céggel megtehetem ugyanezt. Aki akkor is oda tud állni, ha elvállalta a fuvart, de közben meghibásodott az autó.

Végezetül: Tudod Te azt, hogy 2 sofőr havi fizetése kb minimum 500 ezer ft, azaz félmillió? És akkor még egy métert sem ment a teherautó, mert nincs benne üzemanyag. Jó, ha először csak egyet veszel fel, akkor 250 ezer, de azzal meg nem sokra mész...

Üzleti terved van? Minimum mennyibe van neked 1 km, sofőr fizetésével, üzemanyaggal, amortizációval, mindennel együtt?

Javaslatom: tanulj, fejezd be a sulit, dolgozz apádnál sokat, lesd el a dolgok mikéntjét, s aztán mikor már kened-vágod a dolgokat, akkor gondolkodj el rajta.

Ja, és a fuvar megrendeléseknél nem elég, ha van teherautód - jó kapcsolatokkal is kell rendelkezni, mert nem akárki kaphatja meg a megrendeléseket.

2018. febr. 1. 08:52
 9/13 A kérdező kommentje:

Az anyagi dolgokkal maximálisan képben vagyok, azzal nem voltam tisztában hogy lehetséges-e az hogy maradok nappalin és közben van egy saját vállalokzásom, azt mondod lehetséges, kapcsolatokból meg nincs hiány munka is lesz bőven ezért is szeretnék egyből 2-vel kezdeni. Ami meg a teherautókra való ráfordítást jelenti az egyáltalán nem jelentős jó emberek ülnének rá és netán ha valami még is meg hibasodik a javítási költség nem egy brutális összeg hiszen két 27 kamazról van szó. 2 éves korom óta foglalkozok ezzel és 16 éves korom óta dolgozok is ilyen gépekkel( tudom hogy nem nagy idő) de legalább képben vagyok hogy mire képes az autó.

A lényeg annyi, hogy nagyon szépen köszönöm a segítséget !!

2018. febr. 1. 10:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Már az árat is elfogadta az ismerős akinek mennék dolgozni áprilistól, 7500ft/óra és napi 10 órát igazol és szombaton is van munka természeten, és ha minden igaz akkor ez 2 évre szólna. Ami azért nem egy rossz lehetőség!
2018. febr. 1. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!