Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha van egy jó üzleti ötletem,...

Ha van egy jó üzleti ötletem, de nincs kapacitásom megcsinálni, hogyan adjam el?

Figyelt kérdés

Ha lenne olyan vállalkozó, akinek esetleg van több befektetése vagy ilyesmi és megvenné, akkor kaphatnék belőle pénzt valahogy?

Sajnos nekem nincs sem tőkém, sem kapcsolataim, sem tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogyan kell egy kis mikrovállalkozást megcsinálni.

Ilyenkor mi van?

2018. jan. 5. 22:06
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Miért törölték aki leirta az ötletet?!
2018. jan. 8. 08:05
 32/34 anonim ***** válasza:

"Új induló vállalkozás hol kap 100-150 milliós támogatást?!

Csak azért érdekel,mert 10 év alatt nem találkoztam ilyennel, pedig nem egy pályázaton és induló vállalkozás mentorálásán vagyok túl, minősített pályázatíróként és projekmendzserként is. Ha meg vállalkozási forma a probléma, akkor egy huszáros vágással, átalakulással is megoldhatnád jogutódlással a problémát, esetleg még venni is megérhetné neki pályázatképes céget. Ehelyett elhajtod... Hozzád se mennék pályázatot íratni. "

Nem írtam sehol se, hogy új cég kap, pont, hogy nem kap.

Sajnos tapasztalatom, hogy az EV 90%-a nem akar átalakulni, még pályázat kedvéért se, mert az pénzbe kerül, utána meg többet kell adózni. Meg mi van ha nem nyer, akkor mi lesz vele? 6 év alatt minden pályázatom nyert egyébként, ezért kérek csak siker díjat, viszont ott vastagon fog a cerka.

Meg mikor közlöm, hogy áfát neki kell állnia, meg önrészt, vagy ugye az összeg egy bizonyos százalékát, akkor teljesen ki van akadva, meg abban a hitben van, hogy 3-4%-ért megírom neki a pályázatot, meg ingyen átnézem a könyvelést.

Szóval, mikor meghallom az EV-t már inkább azt mondom köszi nem. Az én időm drága, erre meg tényleg nincs időm, hogy elmagyarázzam, ez miért jó neki 15x, aztán közli, hogy inkább marad EV. Meg 3x átrágni vele, hogy mit is akar. Mert arra sincs ötlete, hogy mit akar, csak tudja, hogy pénzt.

Illetve tudja, lakást venni, aztán kiadni. Meg kocsit. Meg autókereskedést a fiának, mert az jól megy. A pályázatok, meg pont nem erről szólnak 99%-ban.

Ezért az utcáról, már be se engedek senkit. Csak ajánlással. Néha becsúszik egy-egy EV valaki által, de mostanába már azokat is elküldjük, mert nem szenvedek velük, felesleges.

Ha legközelebb jön ilyen nyomi, gondolod rád írok és átküldöm.

Jobban szeretem, azt akinek Kft-je vagy Zrt-je van, mert a nagyrésze -legalábbis annak, akivel én dolgozok - nem fillérb*szó. Tudja, hogy vannak költségei ennek a dolognak.

2018. jan. 8. 14:48
 33/34 anonim ***** válasza:

Küldheted... De jönnek ők maguktól is. Jelenleg többek között a munkahely teremtők és indulók lefoglalnak eléggé.

Azért láttam már nagy dirrel durral és költségekkel induló , de épp a magas költségek miatt is tartósan veszteséges kft-ből kilépő tagot adószámosból indulva pár év alatt kft-vé alakulni, folyamatos nyertes pályázatokkal és pozitív eredményekkel minden évben.

Meg olyat is akinek volt kft-je meg e.v-je mellette, és egy újabb kft vásárlása kapcsán megkérdezte ,hogy a megvásárolandó 10 éves kft utóbbi 2 éve csak 0-ás volt, akkor az előző kétéves eredményeként mit kell figyelembe venni,egy pár száz milliós szálláshely fejlesztési pályázat kapcsán?!

( gondoltam,válogassa ki a legjobb éveket és írja be azokat... )

Nekem inkább ezek a kezdők jönnek be, és nem tapasztalom az általad leírtakat. Igaz, én ezt a tevékenységet egy piaci résre építettem fel, amit lehet így pont az generált, amiket leírtál. Még 3 évig tele van az inkubátorom. :-)

2018. jan. 8. 21:46
 34/34 anonim ***** válasza:

Persze olyanok, mindig vannak, akik azt hiszik, hogy egy vállalkozásuk, aztán csak dől hozzájuk a pályázati pénz.

Én sikeresen kikoptattam ezeket nagyrészt, ahogy írtam is.

Mi csak nagyokkal foglalkozunk, kicsikkel is sok a munka, viszont a pénz jóval kevesebb.

De hát mindenki azt látja realitásnak, ami körülötte van, te azt, én ezt.

2018. jan. 8. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!