Ha van egy jó üzleti ötletem, de nincs kapacitásom megcsinálni, hogyan adjam el?
Ha lenne olyan vállalkozó, akinek esetleg van több befektetése vagy ilyesmi és megvenné, akkor kaphatnék belőle pénzt valahogy?
Sajnos nekem nincs sem tőkém, sem kapcsolataim, sem tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogyan kell egy kis mikrovállalkozást megcsinálni.
Ilyenkor mi van?
1. Máshol már láttam, hogy működik, ki tudom dolgozni, ez nem egy komoly feladat, csak arról van szó, hogy ez így Magyarországon még nem működik.
2. Nincsenek szabadalmi problémák. Ha tudnád, hogy miről van szó megértenéd miért.
Mit gondolsz mennyi pénzt kéne ebbe belerakni, hogy ez pénzt termeljen?
Az informatikust ne számold.
Nem tudom, hogy egy kisebb honlap és azokhoz tartozó al-honlapok üzemeltetése mennyibe kerül. Kisebb grafikák sem ártanának. Online lehetne fizetni kártyával, ahhoz gondolom kell egy bankkal kötött szerződés, folyószámla.
Szerintem 50 ezer Ft alatt ki is lehet hozni.
Bankkal kötött szerződés 300-500 ezer ft, plusz jutalék 3-5%. Céges számla, sok költség.
Weboldalhoz kell support, az havi 100 ezer.
Tárhely, domain.
Kell egy vállalkozási forma, ahol tudunk költségelni is 3 millió a Kft-re + ügyvédi díj, könyvelő.
Már el is vertünk 3 millát, nincs weblap, és egy forint bevétel. Havi költségünk olyan 150 ezer jelen pillanatban.
Weboldal attól függ 500 ezertől 20 millióig. Nagyon széles a skála. Kell telefonra is Applikáció formájában.
Vagyis az ötletre felépítünk egy cirka 5-6 milliós vállalkozást, ami még nem is biztos, hogy sikeres lesz.
Csak azért írtam le, mert, hogy az ötletből valóság legyen, ez a minimum. És akkor még ezer más költséget nem számoltam, mint a marketing, ami legalább 1-3 millió.
Na ennek fényében kérdezem mennyiért vállnál meg az ötlettől, vagy hány százalékot kapnék, ha ennyit kell befektetni?
75 ezer Ft-ért megválnék tőle.
Megmutatnám a külföldi oldalt is, ami már működik. Arra - mivel nincs szabadalom - egy az egyben lehetne építeni. A céges dolgokhoz nincs türelmem és kellő szakértelmem. Tapasztalatom szintén.
Ha valaki ért ilyenekhez és megcsinálja, átadom amit tudok, illetve amilyen ötletekkel én kiegészíteném.
Nézd, ha nem tudod, hogy hány lépés választja el egymástól az ötletet és a piaci lehetőséget, illetve hogy mi a különbség egy nyugati és egy magyar háztartás fogyasztási szerkezete között, akkor a legjobb, amit tanácsolhatok, az az, hogy írd fel jó helyre, és ha lesz 50K forintod, csináld meg.
Nézd, egy olyan termék/szolgáltatás, ami 50K-ból kihozható, nem valószínű, hogy egy befektető érdeklődését felkelti.
Egyébként meg igaza van az első válaszolónak. Lutrira senki nem vesz "ötletet", ha meg elmondod, miről szól, semmi garancia nincs arra, hogy nem csinálja meg a segítséged nélkül. Patthelyzet.
Nem ötlet, hanem valami lemásolása.
Magam rengeteg ötletet láttam, ami kint működött, itthon meg úgy állt bele a földbe mind a gerely.
Köztük a takarítós, meg szomszédos megosztás.
Az első már nem tud tovább nőni, a második meg el se indult rendesen. Pedig kint mennek ezek.
Itthon az megy, hogy a semmivel pénzt kereshetsz. Ezért lesz MLM, meg a piramis játékok országa mindig is ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!