Ha van egy jó üzleti ötletem, de nincs kapacitásom megcsinálni, hogyan adjam el?
Ha lenne olyan vállalkozó, akinek esetleg van több befektetése vagy ilyesmi és megvenné, akkor kaphatnék belőle pénzt valahogy?
Sajnos nekem nincs sem tőkém, sem kapcsolataim, sem tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogyan kell egy kis mikrovállalkozást megcsinálni.
Ilyenkor mi van?
Vàltoztatás nélküli adaptáció, területi egyenlőtlenségek mellőzésével. Ilyen az mlm is meg sokminden mas franchise licence jellegű dolog, amiért meg fizetnek is másolják es semmivel nem ad többlet értéket hozzá. Emellett a vállalkozói kompetencia is hiányos nála.
A kérdezőnek nem eladnia kéne, hanem üzletileg megtervezni.
Forrásszervezes és költségterv is. Pl. aki irta a 3 milliót kftre csak azért, hogy lehessem költségelni, siman elszorna 3 milliót, ahelyett hogy másodállásban szja szerinti e.v lenne 0 induló költséggel. Mivel nem lenne célszerű kivetre hajtani ( tipikus magyar betegség ez is a másolás mellett ), hanem visszaforgatva az eredményt fejleszteni 2-3 evigt majd a már meglevő eszközökkel alapítani kft-t tisztán apporttal.
Tárhely bérlés, felhő pár ezer ft/ év . Gondolom nem egy oracle msparc kellene hozzá nyitóra . Referencia munka miatt végzős grafikus, szakdolgozó töredékért vállalarcultai tervezést mint a piaci szereplők, stb.
Én írtam Norbikám a 3 milliót.
Egy komoly weboldal és annak üzemeltetése nincs havi pár ezerből, ahol elfogadsz hitelkártyát, PayPalt.
Itt, ahogy én kiveszem egy Uber vagy AirBnB szintű oldal kéne, az meg napi 24 órás felügyelet. Ez nem sablon oldal, amit összedobálsz a netről. Ráadásul, amiről te beszélsz ott a hitelkártya forgalomból még az oldal is lekap 3-4 %-t.
Én meg azt látom magyar betegségnek, hogy mindenki EV-t csinál, aztán jönnek most hozzám az új pályázatok miatt, és el kell hajtanom őket, mert hiába lenne lehetősége egy 100-150 milliós pályázatra, az Ev miatt alapból kiesik.
Kérdező:
Honlap Bérlés:
Egyébként: kell egy igényfelmérés. Magyarországon van-e ilyesmire igény. (tulajdonképpen ezt írták a többiek is), egy felmérés arról, hogy mi az anyagi, stb. igénye, hogy te ezt itthon megcsináld.
KATÁ-s egyéni vállalkozó, havonta a legolcsóbb, nem tudom, még mindig 50 e Ft-ot kell-e fizetni, vagy feljebb ment, munka mellett csinálod, csak a fele. Munka mellett lehetsz adószámos magánszemély, csak a tényleges bevétel után adózol.
Nem tudom, milyen befektetést, végzettséget igényel. Ki kell számolni.
Az itthoni bevezetése reklámot igényel, marketingköltségek.
A honlapot meg SEO-zni kell. (elöl jöjjön fel googleban).
A számításokat REÁLISAN kell elvégezni.
Ha 75 ezerért megválnál tőle, nagy ötlet lehet.
Azért nem akarom megcsinálni, mert egy másik projekten szeretnék dolgozni, ami közelebb áll hozzám és talán jövedelmezőbb is lehetne. Viszont ez is szépen fialhatna, ha valaki megcsinálná, de a kettőt együtt nem akarom vinni.
Tudom, hogy valami külföldön működhet és itt attól még bedőlhet. De ez mindennel így van, ezzel nem tudok mit kezdeni. Piackutatást végezni nem akarok, van egy nagyon erős megérzésem, hogy ha megcsináljuk működni fog.
Nem kell olyan drága honlap mint az AirBnB. Egy egyszerűbb is elég, a felületet ugyanis nagyban azok fogják alakítani, akik előfizetnek rá. Az ő tartalmaik lesznek ott, mi inkább az eszközöket és a sablonokat adjuk majd.
Így nem lehet eladni. Így, ha te elmondod nekem, hogy van egy ilyen ötleted, akkor én megcsinálom, és nem fogok neked fizetni (főleg, ha van bőr a képemen).
Eladni úgy lehet, ha írsz egy koncepciót. Leírod, csinálsz egy üzleti tervet, számításokat. Egy ötletet nem védhetsz le, amúgy a levédetés a mai világunkhoz képest marha lassú, kilenc hónap, ill. csak Mo-ra tudod levédetni, ha külföldön létezik. (és ott nincs levédetve).
De ha le van írva, ki van dolgozva a koncepció, le van vezetve, meg van tervezve, ki van számolva, akkor azzal kereshetsz embert, aki megcsinálja, és te leszel az ötletgazda.
Általában a hétköznapi embereknek amúgy ötleteik vannak és vagy pénzük, vagy fogalmuk sincs a megvalósításhoz, szóval az üzleti életben kell keresned valakit, vagy céget.
"Én meg azt látom magyar betegségnek, hogy mindenki EV-t csinál, aztán jönnek most hozzám az új pályázatok miatt, és el kell hajtanom őket, mert hiába lenne lehetősége egy 100-150 milliós pályázatra, az Ev miatt alapból kiesik."
Új induló vállalkozás hol kap 100-150 milliós támogatást?!
Csak azért érdekel,mert 10 év alatt nem találkoztam ilyennel, pedig nem egy pályázaton és induló vállalkozás mentorálásán vagyok túl, minősített pályázatíróként és projekmendzserként is. Ha meg vállalkozási forma a probléma, akkor egy huszáros vágással, átalakulással is megoldhatnád jogutódlással a problémát, esetleg még venni is megérhetné neki pályázatképes céget. Ehelyett elhajtod... Hozzád se mennék pályázatot íratni.
A költség minimalizálással,meg épp hogy pl. árelőnyt tud nyerni, ami nem olyan rossza, ha telített a piac. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!