Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek szükség van ma...

Szerintetek szükség van ma villanyszerelőre?

Figyelt kérdés

Villanyszerelő vagyok, de sehol nem hirdetem magam, más főállásom van, szóval csak ismerősöknek családnak szoktam mindenféle villanyszerelési munkákat csinálni a házban.

Kérdésem arra irányul, hogy szerintetek mennyire telített a piac egyéni vállalkozó villanyszerelőkkel, érdemes-e belefogni?

Épületvillamosságtant tanultam, így egy háznál a-z-ig ki tudok építeni mindent, ami villany.

2017. nov. 29. 07:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
41%

10: már bocs de amit írtál az picit "sületlenség". Ma az a helyzet, hogy aki dolgozik és valóban dolgozik és jó szakember annak elképesztő mértékig nincs ideje csicsás facebook profilhoz, meg csicsás weblaphoz, mert az dolgozik. Nekünk pont az a tapasztalatunk ezen a téren, hogy azok a cégek és EV-k akik sokat foglalkoznak a honlapjukkal azért érnek rá mert elég csappni való munkát végeznek és általában már az első nap felében haza zavarjuk őket. Sajnos msot olyan brutális a szakember hiány, hogy aki jó az simán eldolgozik napi 8 órát és utána nem fog neki ülni sem facebookozni sem honlapozni. Ha meg tényleg jó villanyszerelőről beszélünk nem is igazán kell, hogy értsen hozzá. Más szakterület. Ez a facebook meg az egyebek az idétlen tudatlan HR-esek önkielégítésének eszközei.

Egyébként igen ma brutális villanyszerelő hiány van. Ha valóban ért valaki ahhoz amit csinál, igényesen dolgozik, nem iszik, és nem siránkozik az kb. 2 perc alatt talál munkát akár EV-ként is.

2017. nov. 29. 17:35
 12/26 anonim ***** válasza:
50%

Amirol Te beszelsz az egyaltalan nem az, amirol en beszelek.

Mondtam egy masodpercig is, hogy sokat kell foglalkozni az adott holnappal? Egy hetvege alatt ossze lehet rakni egy igenyes, alap infokat (kis oneletrajz, szolgaltatasok, elerhetosegek, stb) tartalmazo wordpress weblapot ami ingyenes sablonokbol is tok jol nez ki. A marketing meg rohadt fontos. Nem vagyok szakmabeli, de az en es kornyezetemben levo emberek (30-as korosztaly) mind ugy gondolkodnak mint en. Ettol nem kotelezo igy gondolkodni mindenkinek, csak adtam egy mini-piackutatos infot a kerdezonek. Lehet, hogy igy is tud dolgozni barki, mert szakember hiany van, de meg lehet celozni minimalis ido es penz raforditassal egy olyan reteget (kozeposztaly), aki tenyleg nem szivesen enged be az otthonaba egy "Kovacs Jozsi, villanyszerelo, tel: +3636600000" jellegu embert. LEHET, hogy Jozsi a legjobb villanyszerelo valaha, lehet, hogy mellesleg vannak olyan haverjai akinek leadja a drotot, hogy ebbe a kecoba erdemes kesobb "visszamenni" amikor epp a tulaj nincs otthon, mert mondjuk a melo kozbeni beszelgeteskor elarulod, hogy most is epp csak hazaugrottal, amugy sose vagy a lakasban.

2017. nov. 29. 17:44
 13/26 anonim ***** válasza:
51%

12: te láttál ma munkájára igényes jól dolgozó villanyszerelőt? Én munkám miatt rengeteggel találkozom (műszaki ellenőrként is). Hidd el, hogy attól, hogy villanyszerelő és van egy érettségije nem fog tudni összerakni egy wordpress oldalt mert nem ért hozzá, és hétvégén pihenni fog, meg a családjával lenni, hogy hétfőtől péntekig bírja a rohamot.

És láttam oylat is akinek "csili-vili" facebookja, meg honlapja meg stb.-je volt, és olyan tré munkát végzett, hogy 11 órakor kénytelenek voltunk haza zavarni az első munkanapján (értsd, reggel 7-kor kezdtük papirozni, hogy ő EV-ként ott fog dolgozni, 8-tól 9-ig helyszíni munkavédelmi oktatás, 11-kor már a kerítésen kívül volt). Az hogy a "30-asnak nevezett fotel korosztály és a haverjaid" nem látnak túl a facebookon és a wordpressen az baj. Egy olyan villanyszerelő aki igazán tudja már a szakmát és egyedül oda lehet engedni bárhova, legalább 35-40 éves /de inkább 45-50 éves/, nekik a számítógép az még nagyon idegen, a legtöbbjüknek nehézség egy email elküldése. Aki ma képes használni "normálisan" a facebookot, és meg tud csinálni egy wordpress oldalt az zömében fiatalabb 20-25 éves, gyakorlatilag most végezte el az iskolát, lehet, hogy jó szakember, de 0 gyakorlati tapasztalattal, na utánuk szoktunk mi jönni, hogy "jajj ezt ki szerelte?" (nyilván van néhány kivétel, de nagyon kevés). De még a 20-25 éves korosztályból is akik tényleg jók és kitanulták a szakmát van már érdemi tapasztaltuk azok megint nem fognak azzal időt eltölteni, hogy egy wordpressel küzdjenek, mert értékesebb az ideje annál, hogy ilyen tök felesleges dolgokkal foglalkozzanak.

akinek meg van erre ideje az meg nem a szakmáját tanulja.

És pontosan én úgy látom, hogy ma a felszín számít és pont azok fogják a drótót leadni akik ráérnek facebook meg wordpress oldalakat gyártani, mert azoknak nem a minőségi munka számít.

2017. nov. 29. 17:58
 14/26 anonim ***** válasza:
Az igazság az hogy ez a csok program meg mindenféle stadion építés meg fideszes kastélyfelvásárlás lendítette be az építőipart de ahogy fellendült úgy le is fog menni, nem adok neki sok időt. A sok embert meg rábeszélik hogy menjen csak szakmunkásba mert abból hiány van, majd ha lecseng ez az őrület (kb 2-3 év) akkor lesnek mint borjú az új kapura mehetnek majd ki külföldre. Nem nem jó amúgy sem szakmunkásnak lenni itthon még mindig, én tudom belelátok villanyszerelő vagyok (épületvillamosság szintén) 12 éve, meg van mellé egy pár plusz papírom (ráépülő képzések). Ha most akarod egy kicsit megszedni magad és van rá időd energiád akkor oké, de itthonra nem terveznék hosszú távra semmilyen építőipari munkában. Én látom a rossz oldalát is, nem úgy van hogy dolgozok és dől a lé, a jó zsíros munkákhoz jó ismeretség is kell...még mindig...
2017. nov. 29. 18:03
 15/26 anonim ***** válasza:
48%

Lattam jol dolgozot igen, de lattam olyat is, aki gondolkodas nelkul szetb*szta a meregdraga csempet a furdoszobaban total igenytelenul, feleslegesen (olyan helyeken is ahol nem megy kabel a kozelben sem).

Butasag az ervelesed. Egy peknek sem kell erteni a marketinghez, meg a dizajnhoz, megis jo, ha van egy szep szorolapja amit forgalmas helyeken osztogatnak.

Ne haragudj, de nagyon fapados a gondolkodasod, kisse szuk latokoru vagy. Ma mar ha nem vagy polihisztor es nem vagy online jelen, akkor elegge beszukul a piacod, mondom ezt ugy, hogy tovabbra sem online marketinggel foglalkozom, csak van nekem is egy vallalkozasom es tudom, hogy onmagaban a minosegi munka az nem eleg ahhoz, hogy egy bizonyos szinten tovabb tudj lepni.

Mondtam egy szoval is, hogy kotelezo a villanyszerelonek, hogy sajat maga rakja ossze a holnapot?

Van neki fia, rokona, baratja, vagy penze, hogy megkerjen egy egyetemistat, hogy suli mellett 20.000ert boldogan tapsikolva osszerakja. De tovabbra sem azt mondom, hogy KOTELEZO, csak van egy reteg, akiknek ez szamit, hogy legyen online jelenlet. Mint irtam korabban is, nem azert, mert ez garancia a jo munkara. Nem azert, mert ez garancia arra, hogy nem jon ki kesobb kiramolni a lakast, hanem mert egy fokkal nagyobb bizonyossagot kapok arrol, hogy igenyes, es halado szellemisegu (ami tovabbra sem garancia a fentebb irt dolgokra).

Bocsanat, nem akarok leereszkedo lenni, de remelem most megerted amit mondani akarok, mert latom, hogy annak ellenere, hogy korabban leirtam, hogy "ez nem garancia a jo munkara" ugyanugy peldalozol hogy szep facebook oldallal is lehet valaki rossz szakember. Igen, ezt mondom en is.

A mondanivalom lenyege tovabbra is az, hogy van egy osztaly akit ezzel meg lehet fogni. Adtam ingyen egy tippet annak akinek van egy kicsi marketing erzeke. Szivesen.

2017. nov. 29. 18:12
 16/26 anonim ***** válasza:
89%
14: jó szakmunkásra mindig is szükség van és lesz. Aki meg jó az mindig fog munkát találni. Most, tényleg túl van pörgetve + nagyon sokan kimentek külföldre. Sajnos túl van politizálva az oktatás és kapkod. Évtizedek óta nincs szakképzési koncepció, és kb. a rendszerváltás óta van káosz. Legalább 10 évnyi szakmunkás hiányzik, ezt nehéz lesz pótolni. Alig látni 30-40 év közötti szakmunkásokat. Van de nagyon kevés, 20-30 év között már vannak (és itt sajnos már sok nagyon rossz).
2017. nov. 29. 18:14
 17/26 anonim ***** válasza:
15: igen egyszer megcsinálja 20 eFt-ért és utána évekig senki nem nyúl hozzá. Akkor meg ez lesz a baj, hogy hát van honlapja de évek óta nem nyúlt hozzá. Rengeteg olyan cég, EV stb. van akinek 10-12 éves honlapja van. Azokat egyből leírod? Vagy ez egyfajta "adó" (vagy "védelmi pénz"), hogy fél évente fizess 20eFt-ot (de jobb ha havonta), hogy karban is legyen tartva a honlapod? Na pont ennyivel lesz drágább minden melója amit meg fog csinálni. És akkor meg azon fog menni a sipitozás, hogy egy konnektor megszerelése egy kiszállással miért 20 eFt...
2017. nov. 29. 18:18
 18/26 anonim ***** válasza:
25%
Elbeszelunk egymas mellett es borzalmasan negativ vagy. Befejeztem.
2017. nov. 29. 18:23
 19/26 anonim ***** válasza:
Aki ma lakossági piacról akar megélni, nem teheti meg, hogy online nincs jelen.
2017. nov. 30. 21:54
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Nekem egyik barátom villanyszekrényes. 30 éve van a szakmába, sose hirdette magát.

Bevásárló központokba épített 2500A-s szekrényt, meg hasonló.

Neki a következő 2 évre van melója, rengeteg kicsi, és rengeteg nagy.

2017. dec. 2. 00:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!