Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit lehet elérni 10 év alatt?

Mit lehet elérni 10 év alatt?

Figyelt kérdés
Szeretnék változtatni az életemen, és az elkövetkezendő 10évemben sikeressé akarok válni. Jelenleg 23 éves vagyok, alapképzésben tanulok, jövőre végzek, ha minden igaz. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak a diploma után. 10év múlva sikeres szeretnék lenni, és egzisztenciával rendelkezni. Lakás, autó, és megfelelő mennyiségű vagyon. De nem tudom, hogy mesterképzésre menjek, vagy tanuljak e valami egészen mást. A diplomám nem sokat fog érni. Jelenleg csak egy középfokú nyelvvizsgám van, az is angolból. Így a munkaerő piacon annyira nem vagyok kelendő. Gondolkodtam a lakástakarékon, állami támogatások megcsípésén, új nyelvvizsgán stb. Ti mit szeretnétek elérni?
2017. szept. 29. 00:01
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

Nos, mondjuk úgy én te vagyok 10 múlva - vagyis pont annyi idős jelenleg. Ház, két autó, egy kis vagyon (nem hónapról hónapra élünk).

Először is menj el dolgozni - minél hamarabb el kell kezdeni lentről, gyakornokoskodni, stb. Persze lehet mellette tanulni de inkább a tapasztalatszerzés legyen a prioritás - mert bár a papír fontos, a tapasztalat méginkább az. Ha kell képezd át magad. Semmi se legyen elég "büdös"! Ha a szüleiddel élsz tegyél félre mindent (ne bulizd el), nyiss lakástakarékot. Indítsd el a karriered, dolgozz szorgalmasan. A többi jönni fog szinte magától.

2017. szept. 29. 01:01
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
Aha, mindezt alkalmazottként. Értem. Kérlek, mesélj még!
2017. szept. 29. 03:54
 3/9 datruth válasza:
hát ha már annyira gondolkozol a karrierépitésen akkor gondolom időd is van szerintem gondolkozhatsz valaminek a befektetésében is.
2017. szept. 29. 04:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Alkalmazottként is meg tudja valósítani!

Én. pl. te voltam 10 évvel ezelőtt :-)

Pénztáros voltam hipermarketben, fősuli bsc mellett. Kezdetben munka mellett, vállalkoztam arra, amit a fősulin tanultam építve az ottani kapcsolataimra, most már abból élek fő állásban is egy ideje.

Igaz voltak közben nehézségek is, amikről épp itt írtam részletesebben:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..

Külföldre kimentem tapasztalatot szerezni egy másik szakmámban, közben pénzt gyűjtöttem, házat vettem, kocsit, üzleteket nyitottam, ingatlanokba fektettem, itthon meg folyamatosan fejlesztettem belőle a vállalkozásom és a két szakmaiság fúziójából egy egyedi koncepció sült ki, ami innovatív és működik azóta is.

2017. szept. 29. 07:15
 5/9 anonim ***** válasza:

10 év alatt el lehet érni nagyon sok mindent, és akár semmit is.

10 éve mi a párommal a nulláról kezdtük, egy-egy teljesen piacképtelen diplomával (nem abból élünk), mára van egy újépítésű, nagyon jó helyen lévő lakásunk, 2 garázzsal, 2 felsőkategóriás autónk, értelmezhető összegű megtakarításunk. Magasan az átlag feletti életszínvonalon élünk, ha éppen kitaláljuk februárban, hogy jó lenne elutazni Thaiföldre, nem okoz gondot.

De nem elégszünk meg ennyivel, nagyon konkrét terveink vannak az elkövetkező 5, és 10 évre is.

A következő lépés, hogy megvesszük az első befektetési célú ingatlanunkat, majd 5 éven belül még másik kettőt, és az elkövetkező 10 éven belül minimum 6 ilyen ingatlanunk legyen.

2017. szept. 29. 07:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha nincs induló tőkéd (saját lakás, stb), jó szakmád amivel keresni lehet tisztességesen akkor semmit.

Vagy külföldön próbálkozik az ember, vagy a kuka mellé kerül, nekem kb ezt sikerült elérnem 10 év alatt.

2017. szept. 29. 09:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Az utcára kerültem munkát nem kaptam, nem kapok úgy alám akasztottak a régi helyemről. Ilyenkor mit érsz el, semmit, egy nagy nulla maradsz vagy kimész külföldre.
2017. szept. 29. 09:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez igen #5-s tok jo ilyeneket olvasni.

El lehet sok mindent,csak nagyon sok melo,tanulas,hajtas,soft skillek fejlesztese,akar menj ki kulfoldre.

2017. szept. 29. 09:49
 9/9 anonim ***** válasza:

"Fogalmam sincs, hogy mit csináljak a diploma után."

Kicsit elkésett a kérdés.

Ugyanis elvesztegettél 3 évet teljesen feleslegesen.

Valami olyan képzettséget kellene keresned (és megszerezned) amiben perspektívát, lehetőséget, karriert látsz. A soraid alapján elvégeztél egy BSc-t, de nem azzal akarsz foglalkozni, amit tanultál.

2017. okt. 10. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!