Mennyi pénz kell egy pizzázó nyitásához Budapest külvárosában?
20+ millió
és még tartalék, mert az első év nullszaldós vagy minuszos szokott lenni.
"mert vendéglátós vagyok, és apámnak is étterme volt, "
És mi lett az étteremmel?
Te is ki tudod számolni. Összeülsz faterral, nyitsz egy excel táblát és elkezded írni:
1. Bútorok ennyi Ft
2. alkalmazottak bére ennyi ft
3. engedélyek ennyi ft
4. könyvelő díja ennyi Ft
...stb stb...
Megírod az egyszeri költségeket egy táblázatban, a havi kötelező kiadásokat meg a másik táblázatban...
Közben kérdezősködtem, és 5millió Ft körüli összeget mondanak egy üzlet beindításához.
#8: Meghalt apukám mikor még kicsi voltam, de az étterem még mindig működik, csak eladták.
#9: Nem éri meg jobban egy konyhát bérelni? És akkor nem kell ezekre költeni. Talán célszerűbb lenne főleg kiszállítással foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!