Ezt csak itthon szarjāk le ennyire?
Nem biztos, hogy nemtörődömség... Sokáig pl. azt sem tudtam, hogy a google térképet mennyi mindenre lehet használni! :-) (útvonaltervezés, tömegközlekedés, nyitvatartás, stb)
Szerintem egyszerűen csak nem ismerik az emberek, nincs meg az "internetes kultúra".
Addig, amíg egy információ megszerzésére nem a keresőt használják, hanem a Gyakoriba írják ki a kérdést, addig ne csodálozzunk ilyeneken.
Pl. itt van egy
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Nos én mint egyszerű foglalkoztatott, pont letojom a térkép szerkesztgetését, egy percet sem szeretnék ebbe invesztálni.
Viszont azt én sem értem, hogy akinek vállalkozása van, az miért nem tartja napra készen a kis telephelye/boltja/akármije nyitvatartását például. Ha csak évente 5 ügyfelet nyer meg emiatt, akkor is megéri neki az az 5 perc munka.
A probléma itt az, hogy a legtöbb vállalkozó, úgy néz a google térképre, mint egy nyavajára, ami fölösleges. Pont ezért lettem lepontozva előző válaszomban is.
Ha viszont felvennék a valóság szemüvegét, akkor észrevennék, hogy az emberek a google maps-et használják ahhoz, hogy fagyizót, automosót, könyvtárat, stb-t találjanak. Ez pedig teljesen ingyenes minde a használónak, mind a vállalkozónak.
Havonta 700 000 vállalkozás kerül fel világszerte a térképre. Egyrészt a Google algoritmusának köszönhetően, ami ugyan nem egy helyről szerzi be az információkat, de mégis sokszor hiányos és pontatlan.
Az egyik ok szerintem a nagy mennyiségű adat, amit egyszerűen nem lehet frissen tartani és ellenőrizni.
A másik ok, hogy sok cég nem is tudja, mit jelent a térkép, hogy a Google Cégem segítségével lehet módosítani és válaszolni az értékelésekre. A lokális online marketing témája foglalkozik ezzel bővebben.
A harmadik, hogy sok cég ajánlja fel a vállalkozásoknak, hogy feltezsi őket a térképre, de nam adják át a fiókot így az oldalak kezelése elmaradozik.
Összefoglalva a nagy adatmennyiség és a tudatlanság ami miatt még sok a hézag. A Google viszont létrehozta a helyi Idegenvezetői programját így pontokat oszt a javítások és feltöltések után. Azóta kicsit javult a helyzet és sokkal több az együttműködés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!