Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ezt csak itthon szarjāk...

Ezt csak itthon szarjāk le ennyire?

Figyelt kérdés
Google Térképet rendszeresen szerkesztem. De egyszerűen nem lehet naprakészen tartani. Rajtam kívül is vannak szorgalmas szerkesztők, de akkor is lehetetlen. A vállalkozások, cégek, vendéglátó egységek stb tulajdonosai egyáltalán nem törődnek az információk frissítésével. Vagy egyáltalán feltöltésével! Ez csak valamiféle itthoni sajátosság? Vagy külföldön is ez a helyzet? Esetleg teljesen más a mentalitás és belátják, hogy kb nulla melóval mennyi ember életét lehet megkönnyíteni? Itt vidéken az optikus aktuális nyitvatartása is 5 perces netes kutatómunka...

2017. jún. 28. 22:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Hidd el az egész világon ugyanez a helyzet. Én kint élek, és itt sem igazán foglalkoznak vele.
2017. jún. 28. 22:49
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

Nem biztos, hogy nemtörődömség... Sokáig pl. azt sem tudtam, hogy a google térképet mennyi mindenre lehet használni! :-) (útvonaltervezés, tömegközlekedés, nyitvatartás, stb)

Szerintem egyszerűen csak nem ismerik az emberek, nincs meg az "internetes kultúra".

Addig, amíg egy információ megszerzésére nem a keresőt használják, hanem a Gyakoriba írják ki a kérdést, addig ne csodálozzunk ilyeneken.

Pl. itt van egy

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2017. jún. 29. 08:50
 3/12 anonim ***** válasza:
26%
Azért nem foglalkoznak vele, mert ezernyi más dologgal kell foglalkozni.
2017. jún. 29. 09:21
 4/12 anonim ***** válasza:
24%
Igen egyetértek hármas válaszoló, hiszen miért is foglalkozna egy vállalkozás tulajdonosa azzal, hogy extra ingyen klienseket szerezzen.. Biztos van sokkal fontosabb dolga :)
2017. jún. 29. 13:13
 5/12 anonim ***** válasza:

Nos én mint egyszerű foglalkoztatott, pont letojom a térkép szerkesztgetését, egy percet sem szeretnék ebbe invesztálni.

Viszont azt én sem értem, hogy akinek vállalkozása van, az miért nem tartja napra készen a kis telephelye/boltja/akármije nyitvatartását például. Ha csak évente 5 ügyfelet nyer meg emiatt, akkor is megéri neki az az 5 perc munka.

2017. júl. 7. 21:37
 6/12 anonim ***** válasza:

A probléma itt az, hogy a legtöbb vállalkozó, úgy néz a google térképre, mint egy nyavajára, ami fölösleges. Pont ezért lettem lepontozva előző válaszomban is.

Ha viszont felvennék a valóság szemüvegét, akkor észrevennék, hogy az emberek a google maps-et használják ahhoz, hogy fagyizót, automosót, könyvtárat, stb-t találjanak. Ez pedig teljesen ingyenes minde a használónak, mind a vállalkozónak.

2017. júl. 7. 22:11
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudom hova tenni a lepontozásod, főleg úgy hogy én is zöldet nyomtam. Abszolút jogos amit írsz és ez a realitás...
2017. júl. 7. 22:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Aki azt hiszi hogy az ügyfelek/vásárlók csak úgy jönnek maguktól, az még nem volt vállalkozó. A Google Mapsből érkezők az összes bevétel minimális százalékát teszi ki, ezért nem foglalkoznak vele.
2017. júl. 8. 06:35
 9/12 anonim válasza:

Havonta 700 000 vállalkozás kerül fel világszerte a térképre. Egyrészt a Google algoritmusának köszönhetően, ami ugyan nem egy helyről szerzi be az információkat, de mégis sokszor hiányos és pontatlan.

Az egyik ok szerintem a nagy mennyiségű adat, amit egyszerűen nem lehet frissen tartani és ellenőrizni.

A másik ok, hogy sok cég nem is tudja, mit jelent a térkép, hogy a Google Cégem segítségével lehet módosítani és válaszolni az értékelésekre. A lokális online marketing témája foglalkozik ezzel bővebben.

A harmadik, hogy sok cég ajánlja fel a vállalkozásoknak, hogy feltezsi őket a térképre, de nam adják át a fiókot így az oldalak kezelése elmaradozik.

Összefoglalva a nagy adatmennyiség és a tudatlanság ami miatt még sok a hézag. A Google viszont létrehozta a helyi Idegenvezetői programját így pontokat oszt a javítások és feltöltések után. Azóta kicsit javult a helyzet és sokkal több az együttműködés.

2018. jan. 20. 08:14
 10/12 A kérdező kommentje:
Bőszen töltögettem fel és javítottam a pontatlanságokat. Tevékeny helyi idegenvezető vagyok/voltam. Az internet korában néha meglepően nehézkes volt megtudni egy hely nyitvatartását. De egy ideje elkezdett szivatni a google. Nem engedi át az általam feltöltött újonnan megnyitott helyeket. Én időmet és energiámat áldoztam erre és ez akkor ellehetetlenítik a segítséget. Elmentem a kedvem az egésztől.
2018. jan. 20. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!