2008-ba eladtam egy bt-t amin volt 900. 000ft banki tartozás. Ügyvédnél aláírtuk a papírt, hogy így veszi át, tudd róla és fizetni fogja. Azóta is működik a cég, de nem fizette és most kaptam egy papírt, hogy 1.500. 000ft van rajta. Mi?
Hát ehhez jobban kellene ismerni a helyzetet. Az adás-vételben benne van a hitel? Ügyvéd előtt írtátok alá? A hitelt a cég vette fel? A cég adás-vétele reális áron történt?
Mert ha minden rendben volt, és esetleg a bankot is tájékoztattátok a tulajdonosváltásról, nem terhelhet téged fizetési kötelezettség.
Fordulj az ügyvédhez, aki segített az ügyletnél.
Szerintem meg ez nem így működik. Az adós helyébe csak akkor léphet másik adós, ha ahhoz a hitelező hozzájárul.
Szép is lenne, eladnám minden tartozásomat egy hajléktalannak, aztán hajtsák be tőle...
Ha a bank követeli a pénzt, akkor nyilván nem is tudott az ügyletről -> az eredeti adós tartozik neki, a mögöttes felelőssége alapján.
Igen, csakhogy a Bt. beltagja a teljes személyes vagyonával felel a tartozásokért, ráadásul mögöttes felelőssége is van 5 évig. Ahhoz legalább Kft-t kellett volna létrehozni, hogy a személyes vagyonnal ne feleljen.
Nem várható el a banktól, hogy belemenjen egy valószínűleg behajthatatlan pereskedésbe az új tulajjal, mikor minden lehetősége megvan, hogy az eredeti adóstól követelje a pénzt.
Bővebben lásd:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!