Vetem házat tehermentesen, mint később kitérült vízdíj tartozás van . Kinek kell fizetni? Tartozás miatt lehet nem beszerelni a vízórád ami megfagyott?
Ha van papírod a vételről, a vásárlás dátumát megelőző tartozást nem kell Neked megfizetni. Mutasd be az adás-vételi szerződést! Onnantól kezdve nem is követelhetik rajtad. A másik kérdésre sajnos nem tudom a helyes választ.
manju
A tehermentesség és a közüzemi tartozás nem ugyan az a fogalom. Az eladó ezek szerint nem vert át csak úgy vélem figyelmetlen voltál. A szerződéskor kellett volna rögzíteni ezen dolgokat így a közüzemi mérők állást és azt mint új és mint a régi tulajdonos bejelenteni. Ezzel egyetemben megtörtént volna az új tulajdonos illetve itt fogyasztó bejelentése.
Ha már kifizetted a ház teljes árát akkor max perelheted. Amennyiben kifizeted akkor legalább használhatod a szolgáltatást.
A másik része: ha a vízóra megfagyott azt a szolgáltató be kell, hogy szerelje (szerintem), főleg ha az akna megfelel az előírásoknak illetve, hogy ne fertőződjön el a rendszer. De azt megteheti, hogy az óra után és előtt elzárja a szerelvényeket. Esetleg ilyen tartozásos esetben lehet, hogy időnként ellenőrzi a plombák épségét.
A szétfagyás gondolom azért volt mert a télen nem volt lakója a háznak. Nem pedig amiatt mert szakszerűtlen volt az akna kialakítása.
Megkérdezném: Nem fizette a díjat az előző vagy a szétfagyás miatt volt a nem fizetett számla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!