Ti ezt hogyan értelmeznétek?
Egyéni vállalkozóként dolgoztam egy cégnek. Hosszabb távú együttműködés, ami havi díjban lett meghatározva.
Mikor átbeszéltük az együttműködés feltételeit ő nagy büszkén mondta, hogy ő akkor is fizeti a havi díjamat, mikor éppen nincs semmi feladat amit elvégezhetnék (ez persze sosem következett be).
Arról nem szólt semmit hogy ha én nem tudom valami miatt végezni (mondjuk elmennék egy hétre nyaralni vagy pl. lebetegszek) akkor mi a képlet. Mikor rákérdeztem: majd megbeszéljük.
Ilyen esetben ti hogyan állnátok a kérdéshez? Hogy számolnátok el a kimaradó napokat?

A cégek azért dolgoznak kulsosokkel saját kollégák helyett, hogy ne kelljen azzal foglalkoziuk, hogy ki beteg, ki van szabin.
Havi pénzt kapsz a munkáért, senkit nem érdekel miként oldod meg.

Nem is kell, köze nincs hozzá.
Meló kiad és beszed majd fizet. Így működik a munka az alvallalkozoval

Kikötötte, hogy csak én csinálhatom.
Ez így nem túl életszerű.

nincs kolbaszbol a kerites, de nem fizet szabadsagot!
en sem fizetnek !
en is dolgoztam igy. beszamitottam a napidijamba a szabit. annyival tobbet kertem, nem sok 12 szazalekkal tobbet szamoltam fel

Nos, vállalatad nem, nem volt titok, hogy ezek a feltételek.
Ha vállaltad akkor meg?
Mivel azt mondta megbeszéljük, nekem az volt a logikus, hogy megbeszéljük és nem levegőnek nézzük egymást.
Bár az igaz, hogy az írott szerződésben ez nem volt benne.
Levontam a tanulságot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!