Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ti ezt hogyan értelmeznétek?

Ti ezt hogyan értelmeznétek?

Figyelt kérdés

Egyéni vállalkozóként dolgoztam egy cégnek. Hosszabb távú együttműködés, ami havi díjban lett meghatározva.

Mikor átbeszéltük az együttműködés feltételeit ő nagy büszkén mondta, hogy ő akkor is fizeti a havi díjamat, mikor éppen nincs semmi feladat amit elvégezhetnék (ez persze sosem következett be).

Arról nem szólt semmit hogy ha én nem tudom valami miatt végezni (mondjuk elmennék egy hétre nyaralni vagy pl. lebetegszek) akkor mi a képlet. Mikor rákérdeztem: majd megbeszéljük.

Ilyen esetben ti hogyan állnátok a kérdéshez? Hogy számolnátok el a kimaradó napokat?

2017. febr. 14. 11:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A cégek azért dolgoznak kulsosokkel saját kollégák helyett, hogy ne kelljen azzal foglalkoziuk, hogy ki beteg, ki van szabin.

Havi pénzt kapsz a munkáért, senkit nem érdekel miként oldod meg.

2017. febr. 14. 11:32
 2/14 A kérdező kommentje:
Persze. Csak akkor ne csodálkozzon mikor éppen nem dolgozom. És ne várja el, hogy beszámoljak neki mikor mit csinálok.
2017. febr. 14. 15:53
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem is kell, köze nincs hozzá.

Meló kiad és beszed majd fizet. Így működik a munka az alvallalkozoval

2017. febr. 14. 17:35
 4/14 A kérdező kommentje:
Persze, ez világos nekem is. Csak amikor egy fix összeget fizet, akkor ugye fix teljesítményt vár. És ha valami miatt kevesebbet teljesítek, akkor pattog. De akkor miért fix összegben határozza meg? Nem lenne akkor logikusabb teljesítmény után fizetni?
2017. febr. 14. 17:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, pont, hogy ez a logikus. Fixen fizet és fix teljesítményt vár. Nem érdekli a te magánéleted. Az sem, hogy egyedül dolgozol vagy 10en. Fizet és elvárja, hogy meg legyen csinálva - ez a lényeg.
2017. febr. 14. 19:26
 6/14 A kérdező kommentje:

Kikötötte, hogy csak én csinálhatom.

Ez így nem túl életszerű.

2017. febr. 14. 19:42
 7/14 anonim ***** válasza:

nincs kolbaszbol a kerites, de nem fizet szabadsagot!

en sem fizetnek !

en is dolgoztam igy. beszamitottam a napidijamba a szabit. annyival tobbet kertem, nem sok 12 szazalekkal tobbet szamoltam fel

2017. febr. 16. 23:46
 8/14 A kérdező kommentje:
Világos. Azért van benne egy hülyítés, hogy ő kijelenti, hogy akkor is fizet ha épp nincs mit csinálnom. Tehát akkor nem kell dolgoznom, ha ő épp nem akarja. Ha nekem alakul úgy, az meg le van tojva. Korrekt hozzáállás.
2017. febr. 17. 07:01
 9/14 anonim ***** válasza:

Nos, vállalatad nem, nem volt titok, hogy ezek a feltételek.

Ha vállaltad akkor meg?

2017. febr. 17. 09:11
 10/14 A kérdező kommentje:

Mivel azt mondta megbeszéljük, nekem az volt a logikus, hogy megbeszéljük és nem levegőnek nézzük egymást.

Bár az igaz, hogy az írott szerződésben ez nem volt benne.

Levontam a tanulságot...

2017. febr. 17. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!