Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy Kft. Két számlámat nem...

Egy Kft. Két számlámat nem fizette ki. Közjegyzőnél szeretnék fizetési meghagyást kérni. Mennyire vehetem biztosra, hogy hozzájutok a pénzemhez?

Figyelt kérdés
Két hosszabb szöveget kellett lefordítanom. E-mailben egyeztettük a részleteket, azok megvannak, külön szerződés viszont nem készült. A fordítás rendben elkészült, étvették, reklamáció nem volt. Megadták a számlázási címet, kérték, küdjem el a számlát. El is küldtem, október volt a fizetési határidő, azóta viszont teljesen eltűntek: nem fizetnek, levelekre nem válaszolnak, mintha nem léteznének. A cég működik, nem áll felszámolás alatt. Érdemes közjegyzőhöz fordulnom? Vagy találhatnak valamilyen kibúvót a megrendelők?
2017. jan. 22. 13:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Sajnos a fordítás természetéből adódóan egy ilyen szolgáltatás: az egész Interneten zajlik, emailben rendelik meg. Akkor hogyan lehet egyáltalán bizonyítani bármit is? Bárki létrehozhat bármilyen email-címet és megadhatja a szomszédja cégének adatait a számlázáshoz. :(
2017. jan. 22. 15:46
 12/14 A kérdező kommentje:
Jól vettem ki a szavaidból, hogy jogász, esetleg bíró vagy?
2017. jan. 22. 15:56
 13/14 anonim ***** válasza:

Tudod bizonyítani, hogy a számlát elküldted és megkapták? Ha csak simán küldted, akkor ez nem bizonyíték, kivéve ha elismeri e-mailben, telefonon vagy személyesen.

Neked ügyvéd által kellene levelet küldened, arra biztosabban reagálnának.

Ha pedig valamikor is elismerik, hogy megkapták a számlát, akkor kérd a behajtási költségátalányt is.

2017. jan. 22. 20:16
 14/14 A kérdező kommentje:

A számlát csak simán küldtem el, de ezt mindig mindenki úgy szokta. Nem tudom, azt kell-e egyáltalán bizonyítanom, hogy elküldtem, hiszen nekem nem érdekem, hogy ne küldjek számlát, azzal csak magammal szúrnék ki. A számlatömbömben megvan a két másodpéldány. Két külön levélben küldtem el, nem keveredhetett el mindkettő. Ráadásul már egy rakás emailt írtam nekik, a hivatalos email-címre is, és soha semmire nem válaszoltak. Ha jó szándékúak lennének, akkor visszaírtak volna, hogy "nem, nem kaptuk meg".

Igen, szerintem is hatékonyabb, ha ügyvéddel íratom meg a fizetési felszólítást, csak ugye az megint nekem költség és utánjárás. :( De megteszem, mert ezek teljesen eltűntek, nem nagyon izgatják magukat. :(

2017. jan. 23. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!