Gyógymasszőr vagyok, most indítom be a vállalkozásomat. Az egyértelmű hogy a közvetlen családtagoktól és közeli barátoktól nem kérek pénzt, de mégis hol kell azt a bizonyoos határt meghúzni? Kitől nem pofátlanság még elkérni a pénzt? Elvégre én ebből szeretnék megélni. Biztos van egy íratlan szabály erre. Segítenétek?
2010. máj. 2. 13:44
1/7 anonim válasza:
Nekem van egy ismerősöm, aki mindenkitől kér pénzt. Mondjuk ő nem masszőr, hanem természetgyógyász. Azt mondta, hogy el kell választani a magánéletet az üzlettől. A közeli barátaidat ingyen masszírozod, ök ezt valahogy meghálálják?
2010. máj. 2. 14:04
2/7 A kérdező kommentje:
Konkrétan csak 3 barátnőm van akiket ritkán megmasszírozok, de rájuk mindenben számíthatok egyébként. A családon is csak a legszűkebbet értem (szülők, tesó). De vannak szomszédok, ismerősök, munkatársak stb. gondolom akkor tőlük már rendesen kérhetek pénzt?
2010. máj. 2. 14:09
3/7 anonim válasza:
közeli barátok,szülő tesó->OK.
de szomszédok,egyéb ismerősök nem várhatják el.
2010. máj. 2. 14:14
4/7 anonim válasza:
Szerintem csak a szűk családi kör és a legközelebbi barát(ok) férnek bele az ingyen masszázsba, esetleg más jó ismerősök kaphatnak némi kedvezményt, de ingyen semmiképpen se dolgozz szerintem. Elég sok a pofátlan ember, akik szeretnek minden helyzetet kihasználni, ha az ingyen van, ha kell, ha nem. Esetleg úgy is lehet hárítani, hogy tele a naptárad, egy idő után csak észbe kapnak.
2010. máj. 2. 14:29
5/7 anonim válasza:
én attól nem kérnék pénzt akik nem segítik vissza valahogy.Vagy ha népszerűsíteni akarod, akkor az első legyen ingyenes, de a többi az nem.
2010. máj. 2. 16:37
6/7 anonim válasza:
rosszul írtam: attól kérnék, aki nem segíti vissza valahogy.
2010. máj. 2. 16:38
7/7 anonim válasza:
Szerintem a közeli barátoknak az első ingyenes legyen és a továbiakban valami engedményt azért csak kell adni.....
és ha komolyan veszed akor aki minimum 3 szor viszalátogat annak beirod az adatait egy kockás füzetbe és adsz nekik pár százalék engedményt vagy valami kis apróságot hogy ugy érezzék fontosak neked és megbecsülöd öket....
különleges alkalmakor PL: szülinap akár félárazhatsz is a törzs vendégnek...
a törzs vendéget mindig ird mikor volt és ha a megszokotol kicsit késik akor dobj egy sms -t vagy egy emailt hogy most mijen jó akciót találtál ki csak a törzs vendégek számára vagy hogy voltál egy tovább képzésen és ott hihetetlen jö láb vagy hát vagy nyak maszázst sajátitottál el amit ajánlasz neki.....
ötleteim vannak még ha akarod megosztom veled.... :)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!