Ha van egy cégem (kft, bt, ilyesmi), akkor bárki láthatja, hogy mennyi volt a bevételem?

EV-re is.
Csak ott egyedül a te neved szerepel.
Sok publikus adat van.
A mérleget látod, nem, hogy mennyit keresett vele. A
kettő teljesen más!
Mi a lényegi különbség? Pl. ha egy egyéni vállakozónak évi 6 millió alatti a bevétele, akkor jó eséllyel KATA-s, ezért elég jól megtippelhető, hogy mennyi maradt nála.
Ha csak egy 1 fős, alacsony bevételű kisvállalkozásról van szó, akkor az éves bevétel elég jó támpontot ad ahhoz, hogy mennyit keresett vele, nem?

Nem a bevételt látod, hanem a mérleget.
Lehet keresett 100 milliót, elköltött 99 milliót,
1 millió lesz a mérleg. Ezt nagyon leegyszerűsítettem.
Katásnál meg tudod tippelni, mert fix a járulék,
innentől maradék a bevétel. Ott nincs költség.

EVnél szintén van költség. Újra a 100 és 1 milliós példa
van, csak ugye ekkora volumennél nem éri meg EVként
dolgozni.
Köszi az infót. Ezek szerint ha a mérleget látom, akkor pont azt látom, hogy mennyi pénzt keresett ténylegesen, vagyis hogy mennyi pénz maradt nála a kiadások után.
Ez magánszféra szempontjából nem ideális, mert pl. a szomszéd, akivel haragban vagyok, láthatja, hogy mennyi pénz került a zsebembe, stb. Nem biztos, hogy ez olyan infó, amit mindenkivel meg akar osztani az ember, de ezek szerint ez elkerülhetetlen, ha vállalkozom, még ha kis bevétellel is, mindenki turkálhat majd a zsebemben, ha akar.

Szomszédnak mi köze a cégedhez?
Lekéri, látja, szívja a fogát és ennyi.
Azért a mérleg nem ennyire egyszerű, csak nagyon, de
nagyon leegyszerűsítettem. Millió dolog szerepel benne,
de nem tudja, hogy mit is takar. Pl ha veszel egy kocsit
a cégnek, az is része lesz a mérlegnek. Nem tudja senki,
mennyi a valós kp :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!