Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozóként érkezhet...

Egyéni vállalkozóként érkezhet-e a bevételem PayPal-re?

Figyelt kérdés
Jelenleg KATÁs egyéni vállalkozó vagyok. Azt tudom, hogy ha ÁFÁssá válok, muszáj lesz vállalkozói számlát nyitnom és arra kell érkezzen a bevételem. De addigis érkezhet-e paypal fiókba? Ha igen, a kibocsájtott számláimra írhatok-e átutalást a fizetés módjához?

2016. ápr. 24. 20:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
paypal business account
2016. ápr. 24. 21:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Elso, ez hogyan kapcsolodik a hazai jogszabalyokhoz?
2016. ápr. 25. 09:38
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Sehogy, az elsőnek fogalma sincs az egészről, mint ahogy neked se.

Vállalkozónak (magyarországi állampolgárnak) belföldi számlával kell rendelkeznie.

2016. ápr. 25. 20:18
 4/12 A kérdező kommentje:

"mint ahogy neked se."

Talan ezert kerdek? :D

"Vállalkozónak (magyarországi állampolgárnak) belföldi számlával kell rendelkeznie."

Egesz pontosan melyik torveny irja elo a "belfoldi szamlat" AFA mentes egyeni vallalkozonak szerinted?

2016. ápr. 25. 21:10
 5/12 anonim ***** válasza:

Miért nem érted már meg, hogy a PP hez is kel magyarországi számla, tehát ha nem is vállalkozói, de kell.

Majd ha pedig ÁFA-s leszel akkor pedig vállalkozói.

Art. 178. § (értelmező rendelkezések) 28. és 29. pontjai

Art. 14. §. (1)

Art 38. §. (2)

Art 38. §. (3)

2009. évi LXXXV. törvény 2. §. 20. pontja

2016. ápr. 25. 22:17
 6/12 anonim ***** válasza:

KATA-s vállalkozó vagyok, egyik külföldi ügyfelem Paypalre fizet. Ők a számlát a saját online rendszerükben kérik, amit viszont a nyomoronc kőkorszaki NAV nem fogad el, ezért külön az ő kedvükért kiállítom papíron, számlatömbben is, magyarul (mert ez úgyis csak a NAV-nak készül), fizetési mód: Paypal (mailcímet nem kell ráírni). Mivel EU-s az ügyfél, a számla másolatait be kell vinnem a könyvelőmnek, hozzá szoktam tűzni a Paypalből kinyomtatott igazolást a fizetésről.

A Paypalhoz nekem hozzá van rendelve bankszámla, de elvileg tarthatod a Paypalen is a pénzt, csak nem tudom, akkor hogyan fogod használni a pénzed, de ez a te dolgod. Amíg nem vagy áfakörös, addig nem kell semmilyen számla.

Ha van még kérdés, jöhet, én már kezdem magam tapasztaltnak érezni a témában, de eleinte igen nagy káosz volt a fejemben.

2016. ápr. 26. 21:54
 7/12 xswerdy ***** válasza:

Így van, ahogy a 6. írja. ÁFA mentes egyéni vállalkozó bonyolíthatja a céges ügyeit is a magán bankszámláján keresztül. E mellett lehet természetesen Paypal accountod is.

Ha ÁFÁssá válsz, akkor kötelező céges bankszámla, de akkor is lehet mellette paypal is, ha egyes ügyfeleknek az célszerű.

2016. ápr. 27. 16:17
 8/12 A kérdező kommentje:

"akkor kötelező céges bankszámla, de akkor is lehet mellette paypal is, ha egyes ügyfeleknek az célszerű."

Értsem ezt úgy, hogy ÁFA körösként sem kötelez a törvény, hogy a bevételt a vállalkozói számlámra utalja az ügyfél?

2016. ápr. 27. 16:20
 9/12 xswerdy ***** válasza:

"Értsem ezt úgy, hogy ÁFA körösként sem kötelez a törvény, hogy a bevételt a vállalkozói számlámra utalja az ügyfél?"

Nem, természetesen fizethet az ügyfeled kp is, meg fizethet a vállalkozásod paypal-jára is, meg egy külföldi bankban lévő banszámládra (mármint a vállalkozáséra) is, ahogy akar (meg amilyen fizetési módot lehetővé teszel). Egyedül az államháztartás felé való kötelezettségeidet (adó, stb.) kell a céges bankszámláról fizetned.

2016. ápr. 27. 22:45
 10/12 A kérdező kommentje:
xswerdy, ha peldaul egy kulfoldi brokercegnel van fiokom, mint maganszemely (azaz nem E.V.), es az lehetove teszi, hogy harmadik szemely is befizessen ra, akkor kulfoldi ugyfelem arra is utalhat? Bocs, hogy ennyit ertetlenkedek :)
2016. ápr. 28. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!