Van egy vállalkozási ötletem . Folyamatosan bérelnék egy adott dolgot ami 200. 000ft ba kerül és ha lenne valaki aki megveszi évente fizetnék neki 20. 000ft- bérleti díjat . Ez miért nem működne?
Figyelt kérdés
2016. szept. 6. 22:01
11/25 anonim válasza:
öööö.. tehát "A"-nál van a valami ami eladó/bérelhető, "B" (vagyis a kérdező) bérli és közvetíti "C"-nek, aki megveszi és a továbbiakban C bérleti díjat kap B-től, ami egyben törlesztőrészlet arra, hogy megvegye C-től a valamit vagy van még egy csavar benne?
12/25 anonim válasza:
És A, aki a tulajdonos és egyben bérbeadó miért is adná el C nek??
Én aki lakástulajdonos vagyok és kiadom albérletbe a lakásomat... miért is adnám el a bérlőnek vagy másnak?
nem értem, hogy a kérdező ebből mégis hogy akar pénzt csinálni.
13/25 anonim válasza:
Gyerekek, nem találta fel a kérdező a spanyolviaszt, amit kérdez az működne, ahogy működik is; az üzleti világban ezt hívják zárt végű pénzügyi lízingnek. Jellemzően ingatlanokat, nagyobb ipari berendezéseket vesznek így.
14/25 A kérdező kommentje:
Nem érkeztem itt lenni és látom , hogy félre ment az értelmezés vége . A kérdésnél akkor oda kell tennem a megveszi után : ... megveszi " ezt a dolgot akkor " évente ... Így már nem zárt lízing hanem más csak nem vagyok pénzintézet.
2016. szept. 7. 14:13
15/25 anonim válasza:
Kérdező, ha a végén nem kerül a tulajdonodba, akkor az operatív lízing.
16/25 A kérdező kommentje:
Nem is értem , hogy oly sok szerződéses jogviszonyt miért hívják " bérleti szerződésnek " nem pedig operatív lízingnek .
2016. szept. 7. 14:34
17/25 anonim válasza:
De most akkor az a pénzügyi csavar, hogy amit te bérelsz azt használod is (további albérlőknek adod ki, termelsz vele, munkaeszköz), vagy mi? Mert önmagában az, hogy más vásárol valamit amit te bérelsz önmagában nem üzleti terv, hanem legfeljebb az eszközbeszerzés egy módszere.
18/25 A kérdező kommentje:
Nagyon jól látod ,hogy ez egy finanszírozási módszer önmagában ! Viszont minden vállalkozás indításához szükség van valamekkora tőkére . Mennyivel nagyobb ötlet bemenni egy bankba és onnan " kérni " pénzt az induláshoz . Na most a bankban is valakinek a pénze van és ugye azt titkosan kezelik mert másképpen nem lenne élő ember akinek többje van mint 5000 ft illetve senki nem adná be megőrzésre . Pénzügyi törvény szerint magánszemélytől pénzt nem lehet " kölcsönözni " csak pénzintézettől aki felügyelet alatt áll . Bérleti szerződést szinte bárkivel köthetek nem kölcsönt kérek .
2016. szept. 7. 15:08
19/25 anonim válasza:
Kicsit kevered a fogalmakat.
Bárki, aki pénzügyi tevékenységet folytat, akár lizing formájában 250 millió fix tőkével kell rendelkezni, plusz mozgó tőke.
Ez pénzintézeti tevékenység, ezért komolyan büntetnek.
A másik, a Nav pontosan tudja, mennyi pénz van a bankszámládon, ez nem Svájc.
20/25 A kérdező kommentje:
Miért is pénzintézeti tevékenység ez :)? Mióta foglalkozik egy bank cirokseprű bérbeadásával vagy fesztiválok szervezésével ? Megpróbálom értelmezni a hozzászólásod . Bérelek egy ingatlant minden hétvégén . Szerződéses formában hívok művészeket előadónak mindig mást és mást . A belépőt pénzért adom mindenkinek . Ezek után én pénzügyi fegyelmet sértek :) ? Esetleg ha kokót árulnak ( és nem a bokszolót ) nálam és belekevernek . Próbálom megállítani a fogalom keverő gépemet . Nem célom eltüntetni a bevételt esetleg adót optimalizálok és azt nem tilos . A NAV - val mindenki fenyegetőzik MIÉRT ?
2016. szept. 7. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!