Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek lehetne igy egy...

Szerintetek lehetne igy egy szallodam?

Figyelt kérdés

A csaladomnak van egy par szobas panzioja, nekem volt egy lakasom ahol laktam (bp belvaros), amit turistaknak adok ki jelenleg (megtetszett a panzios otlet), ezen kivul kaptam meg egyet, amit majd felujitok es szinten kiadnam (lehet azt allandora). Es a lenyeg hogy nekem meg 1 ev van a diplomaig es utana eladnam ezt a 2 lakast es vennek videken -de jo helyen - egy kuriat, amit szinten szepen megcsinalnek, es mint egy kisebb kastelyszallo adnek ki szobakat, pl. Rendezvenyre is mint eskuvo + en is ott laknek.

Nyilvan egy ilyet elinditani a vetelar es a felujtas koltsegen tul eleg sokba kerul, de szerintem nem lehetetlen.

En szeretek vendegekkel foglalkozni,meg tetszik ez az egesz.

Apam szerint en ne foglalkozzak ilyenekkel, hanem maradjak annal amit eddig is tanultam.

Anyam szerint meg no egyaltalan ne kezdjen ilyenbe.

2016. szept. 6. 00:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én vendéglátoztam 14 évig, volt egy kollégám, neki volt panziója. Amíg a hosteles időszak, meg a többi nem jött be, addig jól ment. Aztán 6 hónap alatt vége lett.

Rengeteg szállodában dolgoztam, de már befejeztem 4 éve.

Nincs ember, aki meg van, azt nem tudod megfizetni, vagyis ergo 24-ből 24-t ezzel kéne foglalkoznod.

Szüleidnek igaza van, ez csak nyüg.

Nem egy komoly szálloda ment tönkre az elmúlt 10 évben. Le Meridient nézd meg 20 év alatt 4-szer cserélt gazdát, most pedig egy teljesen másik szálloda lett, mert tavaly megint eladták.

Mátrában láttam egy jó helyet egy kisházat kibővítettek, persze volt pályázat, meg hitel is. Nekik szépen megy, de éjjel nappal ott vannak.

2016. szept. 6. 00:46
 2/13 anonim ***** válasza:
11%
Egy szálloda megtérülési ideje 20 év 90%-os foglaltság mellett.
2016. szept. 6. 02:49
 3/13 Carragher_x ***** válasza:
32%

"Egy szálloda megtérülési ideje 20 év 90%-os foglaltság mellett."

Ez így ebben a formájában ostobaság. Egy kastélyszálló ugyanakkor tényleg hosszútávú projekt, de sztem ezt a kérdező pontosan tudja.

Ha ezt szeretnéd csinálni, ráadásul úgy, hogy már csak családi hátteredből adódóan is komoly rálátásod van a szakmára, akkor én semmiképp sem beszélnélek le róla. Az persze, hogy a fenti ötlet mennyire áll meg a realitások talaján ennyiből eldönthetetlen. Készíts egy rendes üzleti tervet, kérd ki más szakmabeliek véleményét, készíts vagy nézz át korábbi felméréseket...stb Hasraütésszerűen nyilván felelőtlenség beleugrani, de ha racionalitás is van a szenvedélyed mögött, akkor abból nagyon jó dolgok sülhetnek ki:) Hajrá!

2016. szept. 6. 04:24
 4/13 anonim ***** válasza:
Jó pozicionálással, jó marketinggel sikerülhet. De ennyi pénz szerintem nem elég rá.
2016. szept. 6. 05:56
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat.

Annyira nem lényeges hogy hány év alatt térül meg, hiszen a hobbym lenne a munkám és nevetve keresnék pénzt.

Amit én hirdetek és intézek apartmanokat mindenütt mindenkitől maximumos értékelést kaptam, ami egyébként elég ritka.

Szerintem egy kastélyszállóra is lenne igény, tehetősebb családok vagy párok biztosan jönnének.

Bár ez lehet hogy csak az én fejemben van, hogy szívesen elmennék néha vidékre pár napra egy szép szállodába, ahol nyugalom és csend van.

Két lakás ára megvan kb. 70 millió (nem garzonok), ehhez még hozzáraknék és szerintem annyiból el lehetne indulni.

Tudom egy szálloda projekt ott kezdődik hogy 1 milliárd, de itt nem lenne 50 vagy 100 szoba hanem mondjuk csak 20-25.

Az állandó takarítást egy fő el tudná látni (kezdetben biztosan), én mindig helyben lennék, és a felújításra, kert körüli munkákra is lenne ember, aki eddig is csinálta.

Egyedül az éttermi rész - mert annak kell lennie - kérdéses szerintem, nem tudom, szerintetek elfogadható ha csak reggelire van lehetőség? Mert étteremben egyáltalán nem vagyok jártas.

Meg persze gyerekkori álmom is teljesülne mert egy kastélyban laknék :D és ha nem is lenne vendég folyamatosan akkor el lennék magammal, maximum elkezdenék a szakmámban is tevékenykedni. Szóval ha van foglalás az szuper, de ha nincs, csak annyi amennyiből kijönnek a költségek meg némi plusz, kezdetben az is megteszi.

Nyilván a pénzért is, de elsősorban nem azért csinálnám, hanem mert ez az álmom, szóval nem az a cél hogy én itt milliókat keressek :)

2016. szept. 6. 23:19
 6/13 anonim ***** válasza:
Csak egy otlet, de ha megvan a hely es nem akarsz ettermet, jard korbe az ettermeket a kornyeken, hatha osszetudsz hozni valami kedvezmenyt a vendegnek. Vagy ha az etterem tulajdonoa beleegyezik egy set menut is ossze lehet allitani ami a szoba raban benne lenne. Te pedig utalnad a vacsora arat az etteremnek havonta. Biztos van meg mas megoldas is, hirtelen csak ennyi jutott eszembe. Sok sikert hozza:)
2016. szept. 7. 00:07
 7/13 anonim ***** válasza:
ha szereted csináld , nagyon nehéz szakma de a legszebb :)
2016. szept. 8. 14:36
 8/13 anonim ***** válasza:

Tehát 2 lakás árából akarsz egy kastélyszállót vidéken???

Felénk még a lepukkadt kúriák is 400 000 000Ft körül vannak, remélem te megtudod venni 40 000 000-ből és fel is tudod újítani és szerelni :)

2016. szept. 9. 16:43
 9/13 A kérdező kommentje:

Utolso, a ket lakast el lehetne adni most 70-ert, mint irtam, meg persze nem tudod most mennyi penzem van/lesz. 400millio egy kastelyert a kornyekeden..., hat biztos van ilyen is, de en eddig ilyesmiket nezegettem:

Http://m.ingatlan.com/22567922

75M +afa

2016. szept. 9. 22:48
 10/13 Bence87 ***** válasza:

ez így tuti bukta, mert abból indulsz ki, hogy te mit szeretnél: szeretnél kastélyt, szeretnél csendes vidéki helyen elvonulni.

Csak az a baj, hogy azt kell nézni, a vendégeit mit szeretnének! Felejtsd el, hogy te mit szeretnél. nem te leszel saját magad vendége, vagy igen? Először is meg kéne nézni, egyáltalán melyik városokban mennek külföldiek: Budapest, Siófok, Hévíz, Eger stb. Ha nem vagy valamelyik felkapott városban, akkor esélyed sincs. Ezek közül is leginkább Budapestre megy turista.

Aztán ha már ott van a turista, akkor valószínűleg várost fog nézni, tehát olyan helyen száll meg, ahonnan gyalog is elérhető a legtöbb látnivaló. Ha a te szállásod a város szélén van, megint csak esélytelen vagy.

Esküvők nyáron vannak szombatonként, abból nem hinném, hogy megélsz. Szombaton egyébként is jönnek más vendégek is.

Én a helyedben maradnék Budapest belvárosban, amit turistáknak is adsz ki jelenleg. Ha az jól megy, akkor minek váltani? A legtöbb Magyarországra érkező turista Budapest belvárosában száll meg az év egészét tekintve. A lehető legjobb helyen van a lakásod.

2016. szept. 11. 19:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!