Mennyire jövedelmező a tőzsdei spekuláció?
Hát figyelj, szerintem ez a kérdés után ne kezdj el rögtön tőzsdézni!
Ha nem jártál közgázra, nem is tervezed, nem is jársz jelenleg, akkor érdemes elolvasnod pár könyvet, akkor könnyebb dolgod lesz (nem azt mondom, h csak közgázosok tudnak tőzsdézni, de nekik az egyetemen ezt (is) tanítják, és egy egyetemet nem lehet megtanulni egy/több könyvből).
Utánna, ha már képbe vagy, akkor itt kezdj neki szerintem: [link]
Ez egy demo tőzsde játék, ami kvázi egy tőzsdeszimulátor. Érdemes ésszel játszani, mintha valódi pénzeddel játszanál, mert csak akkor kaphatsz valamelyest reális képet a tudásodról.
Remélem segített!
Ui.: A lényeg: játékgéphez nem kell ész, míg a tőzsdéhez igen. Ezzel azt akarom mondani, hogy a nyert pénz is ilyen arányban oszlik meg.
Üdv.
Áh igazából alig lehet ezen keresni, olvasd el ezt.
Ilyen alapon egy lottó nyertessel készült interjút is belinkelhettél volna! Az hogy egy embernek jól megy, nem azt jelenti, hogy mindenkinek! Pl. szerinted amit ő megkeres, az honnan van? Azoktól, akik elveszítették.
Szóval lehet nagyon jövedelmező is, meg is lehet belőle gazdagodni, de ahhoz hogy "nyerj" 1 millió Ft-ot, 10 embernek el kell veszítenie 100.000 Ft-ot. Az interjúban is benne van, hogy a szerencsén is múlott neki.
Senki sem mondta hogy mindenkinek jól fog menni, nem is ez volt a kérdés. Pedig még figyeltem hogy ne Waren Buffetet hozzam fel mert akkor meg az lett volna a baj, hogy szélsőségesen nagy a példa.
A szerencsét az első 6 év próbálkozásából származó 700 ezerhez írja be, hogy az hogy megtörtént csak 2-3% valószínűsége volt.
Warren Buffett tudomásom szerint nem tőzsdei spekulációból szerezte a vagyonát.
Máshol is említi a szerencsét, pl.
P: Változott valamit kereskedésed az elmúlt hónapokban?
BS: Szerencsére az elmúlt hónapokban alapvetően szépen trendeltek a piacok,
Igazad van ő hosszútávú befektető jelenleg, azzal a vagyont úgy a legjobb kezelni, bár hasonló képességekkel kell hogy rendelkezzen egy spekuláns is, csak az időtáv más.
Nem arról beszél hogy az elmúlt hónapban szerencsére kerestem valamit mert szépen trendeltek a piacok, hanem arról hogy az elmúlt hónapban nem volt nehéz dolgom mert szerencsére nyilvánvaló volt a trend.
Semmi szerencse nincs se Buffetnél se Schäfermeiernél csak hatalmas munka, kitartás, tanulnivágyás, gondolkodás stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!